Nog maarliefst twee Indiana Jones-films op komst?!

28-02-2014 15:00

In 2015 zien we Harrison Ford weer terug als zijn iconische filmpersonage Han Solo in alweer de zevende episode uit de Star Wars franchise. Veel mensen vragen zich af wat er is gebeurd met Ford zijn andere iconische filmheld. Op die vraag is nu een antwoord! Market Saw heeft naast nieuwe castinggeruchten rond Episode VII namelijk laten weten dat er niet één maar maar liefst twee nieuwe films opkomst zijn over onze favoriete archeoloog.

Ian McDiarmid Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Warwick Davies, Benedict Cumberbatch and Gary Oldman. I believe Cumberbatch and Oldman were pursued for the same role, but I don’t know how that will work out with the script changes, but I’m told they are both involved.”

Dat zijn mooie namen die ik voorbij zie komen! Ford, Fisher, Hamill, Williams, Daniels zijn niet verrassend, maar McDiarmid? Het is algemeen bekend dat Emperor Palpatine aan het einde van Return of the Jedi in een kernreactor werd gegooid en het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat hij dit heeft overleefd… Zou dat betekenen dat we een Force Ghost van Palpatine zullen zien in de film? En dan zijn Cumberbatch én Oldman ook nog eens in beeld voor een rol! Ik begin hier meer en meer naar uit te kijken! Het zijn twee van mijn favoriete acteurs en het zou geweldig zijn mochten zij een rol krijgen in het nieuwste deel uit de reeks!

Maar dan is er ook nog Indiana Jones nieuws.

“Regarding Harrison Ford, two more Indiana Jones features are in the negotiation stages as per Ford’s contract clause on Star Wars, which is the primary reason he didn’t ‘publicly’ or ‘privately’ commit, or so I’m told.”

Toen Disney twee jaar geleden Lucasfilm Ltd. van George Lucas overnam, kregen ze de rechten op Star Wars én Indiana Jones in handen. Er werd al gelijk bekendgemaakt dat er nieuwe Star Wars-films op komst waren, maar over onze favoriete archeoloog bleef het lang gissen. Fans van de serie hadden er vertrouwen in dat Disney met nieuwe films op de proppen zou komen, maar dat bleef lang onbevestigd.  Nu is dus naar buiten gebracht dat nieuwe Indy-films deel uit zouden maken van Harrison Ford zijn contract. De 72-jarige acteur heeft al vaker laten weten dat hij nog altijd interesse heeft om de fedora hoed opnieuw op te zetten en het lijkt erop dat hij nu eindelijk zijn zin heeft gekregen.

Ikzelf vind dit fantastisch nieuws! Indiana Jones is naast James Bond mijn favoriete filmheld, en het is toch wel jeugdsentiment voor mij, omdat ik de films op jonge leeftijd heb gezien. Raiders of the Lost Ark is een hele belangrijke film voor mij, aangezien deze mij liet inzien dat ik graag meer met film wil gaan doen. Hierna verschenen nog twee vervolgen, maar de makers lieten het er niet bij zitten. 18 jaar later trakteerden ze ons op het vierde deel uit de reeks (overbodig, maar je ontkomt er niet aan). Niet veel mensen waren te spreken over Kingdom of the Crystal Skull, maar ik vond het een prima film! Waarschijnlijk willen ze ons met de nieuwe films het vierde deel laten vergeten. Ze mogen wel opschieten want Ford wordt er ook niet jonger op! Zolang Steven Spielberg aan het roer staat heb ik er het volste vertrouwen in!

Star Wars: Episode VII verschijnt 0p 18 december 2015. De Indiana Jones-films zullen een stuk later volgen. Waarschijnlijk niet eerder dan 2020.