CEO doneert $5000,- voor ieder werknemer die hoofd kaalscheert

08-03-2014 08:58

Wat begon als grap is een hele serieuze zaak geworden. Rob Hale, CEO van Granite Telecommunications, riep tegen een werknemer met een ZZ Top-baard dat hij 10.000 dollar zou doneren aan een kankerinstituut als hij zijn baard zou afscheren.

Het verhaal ging als een lopend vuurtje door het bedrijf en een andere werknemer bood aan om zijn hoofd kaal te laten scheren als Hale nog 1000 dollar extra zou doneren. Daarna beloofde Hale een donatie van 1000 dollar voor ieder werknemer die zijn hoofd kaal liet scheren.

Na 100 aanmeldingen besloot Hale het bedrag te verdubbelen naar 2000 dollar per kale werknemer. Toen er 300 aanmeldingen waren deed de moeder van Hale een duit in het zakje en verdubbelde het bedrag weer. Uiteindelijk besloot Hale om ook 1000 dollar per persoon uit naam van de zaak te doneren en kwamen ze uit op 5000 dollar.

428 werknemers werden door 18 kappers opgewacht. Meer dan 2,1 miljoen dollar is er in totaal opgehaald voor het ‘Dana-Farber Cancer Institute’ in Boston. Het ziekenhuis dat het leven van de vader van Hale met 14 maanden wist te verlengen.
De afgeschoren haren van de werknemers zijn voor een groot deel gedoneerd aan ‘Locks of Love’, een organisatie dat pruiken maakt voor kinderen die chemotherapie ondergaan.

Volgens Hale is de band binnen het bedrijf nu hechter dan ooit. Hij begon Granite Telecommunications elf jaar geleden samen met zijn vader. Het bedrijf richt zich voornamelijk op vaste landlijnen. Sinds de onthullingen over de NSA is de omzet flink gestegen. Vorig jaar kregen alle 1100 werknemers een extra bonus van 850 dollar toen er een jaaromzet van 850 miljoen dollar werd behaald.