Muziekmoment week 12

10-03-2014 10:56

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Quilt en Real Estate.

Quilt – Held in Splendor

MEX149-Quilt-Held-In-Splendor
Genre: indierock
Quilt is een Amerikaanse band met een typisch sixties geluid. Het psychedelische houtje-touwtje geluid dat de drie leden produceren is nog net wat waziger dan hun eerste album, dat drie jaar geleden uitkwam. Arctic Shark is soms vrij catchy, met onverschillige zang en herkenbare melodieën, afgewisseld met hevige instrumentale climaxen. De gitaarpartijen wisselen af van ruig en viezig, tot lief en dromerig. Arctic Shark is een spannende plaat die aan (niet helemaal) vervolgen tijden doet denken, met een veel belovend eigen geluid.

Real Estate – Atlas

140114-real-estate-atlas-album-cover
Genre: rock
Pas hun derde album, maar het beste album van Real Estate tot nu toe. Voor wie Real Estate niet kent: ze komen uit New Jersey, zijn met z’n vijven en maken ontspannen, voortkabbelende rock. De band speelde samen met bands als Girls en Kurt Vile en dat hoor je terug in hun eigen sound. De gitaren van Mondanile zweven soepel door de nummers heen en de stem van Martin Courtney schommelt zo laid back, dat je je afvraagt of je ooit nog wel op tijd komt voor een afspraak. Pure ontspanning. Toch wordt er op tracks als Talking Backwards en April’s Song wat tempo gemaakt, maar ook daar blijft die fijne laid back ondertoon bestaan. Een plaat voor laat op de avond.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.