Opinie

Mensen met een mening: dinsdageditie

11-03-2014 18:51

“Dat zijn flexibele kabouters, die trekken door de stad heen.”

Peter Heijkoop van het CDA in Dordrecht licht zijn campagnestunt toe.

 

“Nederlandse clubs tellen al jaren niet meer mee in Europa. De Eredivisie is inmiddels verworden tot een B-merk en als er niet snel iets verandert, vallen we nog verder terug.”

Docent Sportbusiness Hugo Gruijters ziet het somber in voor voetballend Nederland.

 

“Fuck you Putin!”

 Ene Rebecca laat via Twitter weten dat ze Femen steunt. 

 

“De Nationale Politie liegt. Dus dan moet ze maar onder ede met twee vingers in de lucht bij de rechter verklaren hoe de vork nu in de steel zit.”

 Brenno de Winter is het nu echt zat. En D66 ook. Maar dat kan natuurlijk verkiezingsretoriek zijn.

 

“Er staat een generatie migrantenjongeren klaar die veel beter is georganiseerd dan wij vroeger, en ze is het beu. Ze zitten vol plannen, en daarin zijn ze absoluut niet bezig met integratie. Daar gaat zo’n protest van meisjes met een hoofddoek over. Het is net door zo’n strijd, zo’n emancipatie, dat groepen zich in de samenleving verweven. De migrantenjongeren zijn klaar om het over te nemen. Ze gaan het debat voeren vanuit een veel machtigere positie dan voordien. De tijd van de excuustruzen is voorbij, dat was te individueel. Voortaan zullen politici uit de minderheden een achterban hebben. En dat zal de discussie alleen maar interessanter maken. Je zal zien, terwijl de ‘autochtonen’ zich blijven blindstaren op integratie, zullen de definities van de nieuwe samenleving, de nieuwe Vlaming, komen van de ‘allochtone’ jongeren.”

Vlaamse coördinator van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Mohammed Chakkar, beschrijft in zijn nieuwe boek Migratiemaatschappij hoe multicultureel Vlaanderen er in de toekomst uitziet. Via het Vlaamse Knack.

 

 “Het was heerlijk en prachtig bij de koning en koningin!”

Omdat Halina Reijn volgens het Koningshuis een ‘uitblinker’ is, mocht ze samen met o.a. Saskia Noort lunchen met onze koning en koningin. Op Twitter deed uitblinkertje Reijn daarvan verslag.

 

“Ik zou het graag anders willen. Ik zou in Den Haag een wethouder willen kiezen die minder megalomaan is, ik zou in Amsterdam een wethouder willen kiezen die de gemeentelijke toeslagen wel in de hand heeft. Ik heb geen idee hoe ik dat moet doen. Bedankt voor de rozen, bedankt voor de folders, maar wie beseft nog dat het om mijn bestuur gaat?”

Wim Derksen, hoogleraar bestuurskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam, zegt op VK.nl wat iedereen denkt over de gemeenteraadsverkiezingen maar niet hardop zegt. 

 

“Mijn zusje loopt de kamer uit als ik mijn seksleven met mijn moeder bespreek. Standjes, speeltjes, frequentie; alles komt op tafel.”

Playmate Zimra Geurts gooit graag alles op tafel. Maar dan ook echt alles. In LINDA, via Telegraaf.nl