Ondernemen & zzp

Sanoma lanceert nieuwe online marktplaats voor media-freelancers: Hubly.nl

11-03-2014 18:07

Het is al sinds februari live maar erg veel buzz was er duidelijk nog niet gecreëerd: Hubly.nl Een online marktplaats waar (online)freelancers (tekst, video, design, foto) en opdrachtgevers elkaar kunnen ontmoeten. Uiteraard met de intentie tegen betaling iets voor elkaar te kunnen betekenen. 

Vooralsnog lijkt Hubly veelbelovend. De to do list die online staat is reeds lang: de site krijgt, ooit, deo volente, onder andere een review-mogelijkheid, een premium membership om als eerste op opdrachten te kunnen reageren, inloggen kan in de toekomst via je social media account en er blijkt een mogelijkheid te komen om reeds bestaande content via een Hubly-store te verkopen.

De interface is helder en duidelijk, de vormgeving modern en sober zonder saai te zijn.

Bovendien lijken de mensen achter Hubly.nl oprecht open te staan voor vragen, kritiek en ideeën. Je kunt ze gewoon bellen, ze nemen persoonlijk op, ook na 17:00 uur (!).

Kosten

Onduidelijk is echter wat een abonnement op Hubly.nl gaat kosten voor een freelancer of ‘brand’ (opdrachtgever). Vooralsnog is alles gratis. En ondanks de online mededeling dat Hubly.nl ‘de eerste 30 dagen gratis is’, blijkt Hubly gedurende de gehele beta-periode gratis te zijn, zo laat een medewerker telefonisch weten aan ThePostOnline.

Wat een abonnement op Hubly dan gaat kosten nadat deze gratis periode is afgelopen weet echter niemand: “Onze initiële insteek was dat we maandabonnementen tegen een bepaald tarief zouden aanbieden. Maar dat plan hebben we vooralsnog laten varen. Hoe de abonnementen er dan uit komen te zien en wat ze gaan kosten, daarover kunnen we nog niks zeggen.” 
Ook is nog onduidelijk hoe lang de beta-periode gaat duren. 

Wel zal iedereen die zich nu inschrijft voor een gratis abonnement ‘ruim van te voren’ per email worden gewaarschuwd dat de gratis periode afloopt. Uiteraard heeft iedereen dan de keuze zich uit te schrijven.

Gratis proberen dan maar die marktplaats. Baat het niet dan schaadt het niet (wel eerst goed de algemene voorwaarden lezen).

En we houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.