Opinie

Mensen met een mening – woensdageditie

12-03-2014 19:08

“Ik ben voor de tweede keer in mijn leven uit huis gegaan. De eerste keer was op mijn 19de en op mijn 43ste ga ik opnieuw. Elke dag haal ik ergens iets op of koop ik iets dat een plaats krijgt in mijn paleisje. Vandaag kocht ik bij de Blokker zes theeglazen voor drie euro. Daar kon ik ze toch niet voor laten staan. Ik kocht ook een deurstopper, zodat de klink van de deur niet steeds tegen de pas geverfde muur aan dreunt. Ik hoop dat je trots op me bent dat ik een deurstopper heb gekocht. “

Dichter van 43 jaar is in de war en woonde bij zijn moeder thuis, maar voor VK.nl is dat geen beletsel om hem niet tegen zichzelf in bescherming te nemen.

 

“Ik ben niet zo’n big spender. Ik geef wel geld uit aan goed wonen, dat vind ik belangrijk. Verder spendeer ik mijn centen aan vakanties en aan een goede auto. Want ik maak nogal wat kilometers”

Guus Meeuwis was bij een Tilburgs Denk Groter-debat. Vonden wij ook een lollige titel ja.

 

“Het is dus van groot belang dat u unieke content aanbiedt. Doe niet wat anderen al doen, want die wedstrijd verliest u. Geef mensen een goede reden om naar hun regionale zender te kijken. Wees Drents, Gelders, Fries, Zeeuws. Dat kan namelijk niemand anders. […] Laat u niet te veel afleiden door bestuurlijk gedoe over autonomie en instituties. Daar hebben kijkers en luisteraars geen boodschap aan. “

Staatssecretaris Dekker vertelt de regionale omroepen waar het op staat.

 

“Ik heb verschillende keren geprobeerd het tij te keren, maar ik stuit telkens weer op een muur van onwil en onkunde.”

Pieter van den Hoogenband legt in een open brief uit waarom de Pieter-cup geschrapt zal worden.

 

“Wij zullen ons maximaal inspannen voor een plezierig, veilig en ongestoord verloop van het bezoek.”

Eberhard van der Laan is blij met de komst van Obama naar Amsterdam.

 

“Luister even, de werkloosheid loopt alleen maar op. De koopkracht verbetert nog nauwelijks, het sociaal minimum daalt alleen maar verder. Het is flauwekul.”

Emile Roemer bestrijdt dat het kabinet de juiste maatregelen neemt om te zorgen voor een gezonde arbeidsmarkt.

 

“Van de speeltuin bij de Geitenboerderij gevlucht naar de speeltuin bij het pannenkoekenhuis. Amsterdamse bos uiteraard. Zelden zoveel rare, asociale en slecht opgevoede kinderen bij elkaar gezien. Dus ouders als je op enig moment opkijkt van je cappuccino en je ziet mij je kinderen aanspreken op hun gedrag … Bedenk dan dat ik JOUW werk aan het doen ben! En als je mijn kinderen ziet voordringen, schoppen, slaan, geitenmelk in ogen van geitjes ziet spuiten mag je ze er ook op aanspreken. Dus.De volgende generatie is de enige echte erfenis die we achter laten. Dat jij mislukt ben is niet de schuld van je kinderen. Punt.”

Lange Frans laat op Twitter weten hoe hij denkt over de opvoeding van de kinderen op de geitenboerderij.

 

“‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. Die wijze spreuk kwam mij in gedachten toen ik wat zat na te denken over de situatie waarin VVD en PvdA nu verkeren.”

Hans Wiegel in NRC Handelsblad over de teloorgang van de VVD en PvdA in de peilingen. Volgens hem is de eerste verklaring beide partijen maatregelen nemen waar hun kiezers tegen zijn. De tweede is dat velen het vertrouwen in hun oude partijen zijn kwijtgeraakt tijdens de kabinetsformatie.