Ontevreden vrouw giet benzine over man en verbrandt hem

12-03-2014 08:58

De 27-jarige Shriya Patel was niet tevreden met haar huwelijk. Om die reden lokte ze haar man naar de badkamer en stak ze hem in brand. Bimal Patel (29) werd naar het ziekenhuis gebracht, vijf maanden later stierf hij daar aan zijn verwondingen.

Het stel woonde nog maar een week in de Verenigde Staten. Na hun geregelde huwelijk in India verhuisden ze naar Austin (Texas). EĆ©nmaal daar kwam de vrouw tot de ontdekking dat haar echtgenoot niet zo rijk was als dat zij dacht.

Shriya nodigde haar man uit om in de lege badkuip plaats te nemen, dan zou zij hem eens lekker met een warme oliemassage verwennen. Ze gooide vervolgens van een afstandje een beker met benzine over hem heen, dat meteen vlam vatte door kaarsen die ze bij het bad had opgesteld.

Aan de politie verklaarde Shriya dat haar man zelfmoord probeerde te plegen en zichzelf plotseling had overgoten met benzine tijdens de massage. Volgens getuigenissen van brandweer en medisch personeel schreeuwde de man; ‘Waarom heeft ze me verbrand, waarom heeft ze me verbrand, ik wilde haar alleen maar lief hebben.’ Ook was op bewakingsbeelden te zien dat de vrouw kort daarvoor kaarsen en benzine kocht.

De jury achtte moord echter niet bewezen. Wel werd de vrouw schuldig bevonden van brandstichting met de dood tot gevolg. De minimale straf die ze daarvoor door de rechter opgelegd kan krijgen is vijf jaar cel, het maximale is 99 jaar.