Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

14-03-2014 19:08

“Boek verbod? Check. N religie als ultieme bedreiging? Check. Bestaand racisme articuleren? Check. Der Ewige…film? Check. Wilders = Hitler.”

Sociaal Historicus Zihni Ozdil lijkt op één lijn te zitten met PvdA-bestuurder Fouad Sidali.

 

“Onlangs stierf oud-minister Els Borst door een misdrijf. Na haar dood werd ze door velen geprezen voor haar werk en inzet. Maar door haar inbreng zijn destijds veel en de meest goddeloze wetten in ons land aangenomen. Toen de euthanasiewet er door was zei ze: ‘Het is volbracht’. Maar God laat niet met zich spotten. Het is geen toeval dat deze ‘engel des doods’ geen natuurlijke dood stierf. God heeft gesproken en moest ze haar rechter ontmoeten, die ze zo ontzettend met haar goddeloze uitspraak heeft gekwetst.”

Dominee Van Andel van de Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort zegt dat het geen toeval is dat Els Borst door een misdrijf om het leven kwam.

 

“Nou ja, ik begrijp wel weer waarom Bert Brussen van twitter vertrok. Enge sekte daar rondom Halsema. Buitengewoon agressief.”

Marianne Zwagerman ontdekt de links-liberale en sociale kant van Twitter. Comment is derhalve van Facebook.

 

“Het homohuwelijk werd echter pas een succesnummer toen er rivaliteit ontstond met de Islam. Geen beter middel om het verschil tussen de christelijke en de moslimcultuur te benadrukken dan het homohuwelijk. Het romantische huwelijk is dus een product van de Europese verlichting. Weduweverbranding, genitale verminking en gearrangeerde huwelijken zijn dat niet. De westerse cultuur is gebaseerd op de doctrine van het vrije en autonome individu; de universele rechten van de mens zijn daarvan afgeleid. Mensenrechten zijn de rechten van individuen, niet van collectiviteiten. “

Meindert Fennema wil op VK.nl maar zeggen: “Een driewerf hoera voor het vrije westen!”. 

 

“Ze lijken nu nog een dissonant die zal ondersneeuwen bij alle andere inzendingen. Maar, geloof me, overal op aarde zullen de kassa’s keihard rinkelen voor dit nummer. Dit is een extreem goed countrydeuntje, waarvoor eerst Amerika en vervolgens de rest van de wereld massaal warm zal lopen.”

Vader Abraham heeft vertrouwen in de Nederlandse Songfestivalinzending.

 

“Dat had niet moeten gebeuren. Hoewel de fout inmiddels is hersteld, hebben we het vertrouwen van klanten beschaamd. Dat vind ik heel erg.”

De baas van Vodafone, een bedrijf dat zegt een groot fan van privacy te zijn, doet een ‘oeps!’ wegens het op straat gooien van klantgegevens.

 

” ‘We willen u hebben,’ zei de stem gedecideerd. 
‘U moet Cees Nooteboom nemen,’ zei ik. 
‘U wordt in Duitsland beter verkocht, meer gewaardeerd en meer gelezen dan Herr Nooteboom. We willen u, over u werd in Der Spiegel gezegd dat u ein wunderbar altmodische erzähler bent en de Rheinische Merkur schreef zelfs: ‘Maarten ’t Hart gehört zu den ganz Grossen der Europäischen Gegenwartsliteratur.’ 
Daar had ik natuurlijk niet van terug. Verpletterd door zo’n verbazingwekkend statement kon ik uiteraard alleen maar stamelen dat ik vereerd was met de uitnodiging en wel wilde meewerken aan dit bijzondere negenkoppige project. “

Schrijver Maarten ‘t Hart werd gebeld door TV-zender Arte en doet daarvan op de kenmerkende hilarische wijze verslag. Okee, er keek uiteindelijk niemand naar… In Vrij Nederland.

 

“Het staat gewoon zwart op wit. Ik was er ondersteboven van. Ik krijg blijkbaar geen woning, omdat ik 42 jaar geleden op Curaçao geboren ben. Dat kan toch niet in Nederland? We leven toch niet in de achttiende eeuw?’ “

Geen interne bedrijfsgrap dit keer maar serieuze discriminatie op de huizenmarkt, waar de verhurend makelaar rond voor uitkomt. In AD.nl.

 

“Als u het niet begrijpt moet u nog maar eens goed nadenken. Ik ben niet de crimineel hier. Het zijn de Marokkanen die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid. U kunt mij honderd keer vaker om begrip, misschien moet u dat van uw redactie, ik weet het niet?”

Geert Wilders voelt zich uitgedaagd door iedereen die aan Geert Wilders heeft gevraagd geen ‘poep’ meer te roepen en roept ‘POEP!’ tegen een journaliste van RTL Nieuws. Via GS.

 

“A study published last week in the journal Cancer Epidemiology found that, in a survey of 41 of America’s largest cities, black women with breast cancer are on average 40 percent more likely to die than their white counterparts. […] Black women experience significant delays in diagnosis and treatment. According to the C.D.C., even when they have similar insurance coverage, 20 percent of black women with an abnormal mammogram wait more than 60 days for a diagnosis, compared with 12 percent of white women. And 31 percent of black women wait 30 days to begin treatment, compared with 18 percent of white women.”

Zwarte vrouwen in de VS gaan vaker dood aan borstkanker dan blanke vrouwen. Zei iemand segregatie? In New York Times.

 

“Europa moet zijn grenzen kennen. Het hoogst nodige moet gebeuren en verder moeten we de eigen soevereiniteit zo veel mogelijk handhaven. Geen superstaat.”

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij in een interview met ThePostOnline.

 

“Sterke Daniëlle houdt de moed erin en doet er alles aan Reinout duidelijk te maken dat niets hun ’nieuwe fase’ in de weg staat en dat zij en de kinderen, na zijn herstel, nog steeds bereid zijn de gewaagde oversteek te maken. Een felrood T-shirt met het opschrift ‘Los Angeles’, dat zij draagt tijdens een bezoek aan Reinout in het AMC, laat daarover geen twijfel bestaan”

Je kunt dan wel op het randje van de dood hebben verkeerd en op de intensive care liggen, zomaar een felrood t-shirt aantrekken met ‘Los Angeles’ er op gaat dus mooi niet voorbij aan het immer wakende oog van interpretatiekoning Evert Santegoeds. Via Glamorama.