Binnenland

Posters PvdA-lijsttrekster Reshma Roopram massaal gejat

14-03-2014 16:20

De verkiezingsposters van de PvdA in Barendrecht worden massaal gestolen. Op de poster prijkt voormalig Miss Universe-kandidaat Reshma Roopram. Middelbare scholieren vieren hun gala in Duitsland, zodat we bier mogen drinken. En Eenrum krijgt een nieuwe jeugdsoos. De leukste nieuwtjes uit het regionale nieuws, andermaal voor u op een rij gezet door ThePostOnline.

Posters PvdA-lijsttrekker massaal gejat

In Barendrecht worden verkiezingsposters van PvdA-lijsttrekker Reshma Roopram massaal gestolen. Roopram is een voormalig kandidaat voor de Miss Universe-verkiezing. De afbeelding van Roopram wordt nu digitaal aangeboden in een hoge resolutie, in de hoop dat vandalen danwel hitserige mannen de posters laten hangen, meldt het ANP.

Spek-en-bonen-onderzoek kost 26 duizend euro

Het onderzoek van de gemeente Amsterdam naar geluidsoverlast door terrassen, heeft 26 duizend euro gekost. Dar heeft burgemeester Eberhard van der Laan geschreven in een brief een de gemeenteraad. Conclusies uit het onderzoek waren onder meer dat er meer mensen op de terrassen zitten als de zon schijnt en dat Koninginnedag en de Gay Pride populaire terrasdagen zijn. Joh!

Eenrum krijgt nieuwe jeugdsoos

Niet alleen Ulrum wordt van nieuwe elan voorzien, ook Eenrum doet een poging de nieuwe metropool van het noorden te worden. Bij de draf- en ijsbaan aan de Aagtsweg komt binnenkort namelijk een jeugdsoos.  Tot 2004 had de jeugd al een eigen gebouw, maar nadat die werd opgeheven hingen de jongelui vaak rond op straat. Voorzitter van de Stichting Jeugdsoos Eenrum, Bert Bos, denkt dat het gebouw in de zomer al af is. Vergeet u trouwens vooral niet naar deze foto te kijken.

Gestolen aanhanger uit Pekela gevonden

Goed nieuws uit Pekela! De aanhanger van de familie Uchtman uit de Dennenlaan is terecht. De aanhanger was gestolen, maar is volgens PrachtigPekela.nl “dankzij intensief speurwerk” getraceerd. Iedereen die heeft helpen zoeken: applaus voor jezelf!

Wasbenzine op kampvuur, drie gewonden

Een 17-jarige jongen en een 18-jarig meisje zijn ernstig gewond geraakt, toen er een steekvlam uit een kampvuurtje kwam. Een groep jongeren had een kampvuurtje gemaakt bij het Schelpenstrandje. Het ging mis toen iemand wasbenzine op het vuur gooide. Een derde slachtoffer mocht na behandeling weer naar huis.

Vrouw mishandelt drie vrouwen zonder aanleiding

De politie in Vlissingen is op zoek naar een vrouw, die verdacht wordt van drie mishandelingen afgelopen zaterdag. Alle drie de slachtoffers werden zij zonder aanleiding aangevallen. Eén van hen werd zelfs met een fles op het hoofd geslagen.  In eerste instantie zocht de politie naar een man. Door de mannenkleding die de vrouw droeg, is de politie op het verkeerde been gezet. Ze droeg een witte pet en een trainingsbroek.

Eet u volgend jaar kersen uit Bernheze?

Wethouder Hans van der Pas uit de gemeente Bernheze zal opnieuw in gesprek gaan met groente- en fruitteler Jo Verkuijlen. Laatstgenoemde wil graag acht hectare kersen telen, maar hij heeft daarvoor meterslange palen nodig. Over die palen moet verkapping komen om de kersen te beschermen tegen beesten en noodweer. De gemeente en Verkuijlen zijn al langere tijd in gesprek. Verschillende raadsleden maken zich zorgen over de bestrijdingsmiddelen.

Gerrit Komrij College viert gala in Duitsland vanwege alcoholleeftijd

Een schoolfeest zonder alcohol is vrij saai, moeten de leerlingen van het Gerrit Komrij College in Winterswijk hebben gedacht. Zij houden hun jaarlijkse gala daarom dit jaar in Duitsland. Het plaatsje Vreden zal eind april het toneel zijn van het gala. In Duitsland is men wat minder van het betuttelen en drinkt men nog legaal pils vanaf zestien jaar.