Wetenschap bewijst: we gaan er binnenkort allemaal aan

16-03-2014 13:54

De crisis ligt volgens deskundigen achter ons, maar volgens een paar door Nasa gesponsorde wetenschappers moet het ergste nog komen. Volgens de onderzoekers gaan we met z’n allen dusdanig slecht met onze natuurlijke hulpbronnen om en is de verdeling van welvaart zo ongelijk dat de samenleving op het punt van instorten staat. 

In het onderzoek wordt volgens Elsevier Journal Ecological Economics duidelijk gemaakt dat de samenleving sinds de industriële revolutie eigenlijk niet veel anders is dan bijvoorbeeld de Romeinse beschaving en die van de Han en Muarya. De grote overeenkomst tussen al die beschavingen: ze kwamen, werden groot en verdwenen van de aardbodem.

HANDY

Voor onze samenleving zijn de grootste gevaren terug te brengen tot een aantal punten volgens de witte jassen. Zo is alles afhankelijk van de omvang van de populatie, het klimaat, het water, de landbouw en onze energiebehoeftes. Als een van die elementen uit balans raakt, kunnen we het eigenlijk al shaken.

Op basis van de noodzakelijke elementen voor de huidige mensheid hebben de door Nasa betaalde wetenschappers het zogenaamde HANDY-model opgezet.

En hoewel critici bewering over ons einde wegwuiven, hebben eerdere onderzoeken van onder meer KPMG en de Britse overheid al aangetoond dat we in een zeer kritische tijd leven. Binnen 15 jaar zou het einde al kunnen beginnen.