Binnenland

Militair gepakt met 1,3 kilo amfetamine

17-03-2014 16:27

In Culemborg is een militair gearresteerd die 1,3 kilo amfetamine in huis had liggen. In Veendam is sprake van een heuse inbraakgolf. Een PvdA-raadslid in Amsterdam was betrokken bij een vechtpartij. Er is trouwens ook dierenleed in onze hoofdstad. U leest dit en meer opvallend regionieuws natuurlijk dagelijks op ThePostOnline.

Militair gepakt met 1,3 kilo amfetamine

In Culemborg is een 40-jarige militair aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwetgeving. Bij de man thuis werd 1,3 kilo amfetamine gevonden. Eerder werd de man al eens aangehouden wegens stalking en bedreiging. Zijn woning werd vanwege die aantijgingen onderzoek, waarna de verdovende middelen werden gevonden. De militair is in verzekering gesteld.

PvdA-raadslid betrokken bij vechtpartij op Leidseplein

PvdA-raadslid Emre Ünver is zondagmiddag betrokken geraakt bij een vechtpartij op het Leidseplein in Amsterdam. Ünver was daar als anti-Erdogan-demonstrant. Een groep pro-Erdogan-demonstranten organiseerde een tegendemonstratie, waarna een vechtpartij ontstond. Volgens AT5 is Ünver “erg geschrokken” en zal hij aangifte gaan doen.

Inbraakgolf treft Veendam

De gemeente Veendam kampt met een inbraakgolf. In januari en februari van dit jaar werden ruim dertig inbraken gepleegd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Volgens de politie is de situatie zorgelijk. Dat is fractievoorzitter Pé Langen van partij VUK met de politie eens. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld, omdat volgens Langen “de maatschappelijke onrust toeneemt”.

Openluchttheater Nijverdal heropend

Wanneer u op een zonnige weekenddag even niet weet wat te doen, hier een extra optie. Het Openluchttheater Nijverdal is namelijk vanmorgen na een renovatie weer heropend. Het theater in het Doktersbos heeft nu een toneeloverkapping. De kiosk en het Theaterhuus zijn verbouwd. Gaat u vooral kijken, want u betaalde er tenslotte ook aan mee. De renovatie werd onder meer bekostigd met geld van de Europese Gemeenschap. Ook de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn en cultuurorganisatie ZINiN deden een duit in het zakje.

Darten en veilig fietsen in Pekela

Een blik op de agenda van PrachtigPekela leert ons dat de Oost-Groningers zich de komende weken niet hoeven te vervelen. Morgenavond is namelijk de jaarlijkse Verkeersavond. Sietse en Marga Heijes testen die avond de verkeerskennis en zorgen voor een leerzaam avondje. Op zaterdag 5 april is het 501 single darttoernooi in Grillroom – Bar Sultan. Mits u slaagt voor de verkeerstest, kunt u veilig op de fiets naar het darttoernooi komen. Mis beide evenementen dus niet.

Guus Meeuwis goes Texel

Guus Meeuwis gaat een ‘Groots Overzee’ concert geven. Dat klinkt spannender dan het is, want de Brabantse zanger zal neerstrijken op Texel. Vorig jaar deed hij eenzelfde concert, maar toen op het strand van Curacao. “Een concert geven op het strand van Curaçao was natuurlijk fantastisch! Dat smaakte naar meer. Ik vind het te gek om die sfeer ook op een van onze mooie Waddeneilanden neer te kunnen zetten. De slogan van Texel is ‘Vier het leven’, en daarin kan ik me prima vinden!”, aldus Meeuwis. U kunt vanaf vrijdag 21 maart om 10.00 uur kaartjes kopen. Zorg dus dat u met uw slaapzak klaarligt op donderdag 20 maart, zodat u dit spektakel zeker niet mist.

Hond valt schapen aan

In Amsterdam-Noord heeft een loslopende hond schapen aangevallen bij boerderij De StadsHoeve. Daarbij kwam één schaap om het leven en raakten drie schapen gewond. Bovendien zijn veel schapen in de stress door het incident. Volgens de eigenaar van de schapen komt het vaker voor dat schapen worden aangevallen, omdat mensen hun hond niet aan de lijn hebben. 

Zeehond Happie moet nokken

Bij de Bergse Diepsluis in Zeeland wordt regelmatig een zeehond gespot. Het beestje (genaamd Happie) trekt veel bekijks, maar toch zou het beter zijn wanneer hij bij de sluis wordt weggehaald, stelt Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ). Volgens Van der Hiele is de zeehond gevaarlijk voor mensen en aangezien er steeds meer mensen komen kijken bij de sluis, wordt het tijd voor actie. “Een bijtwond van de zeehond kan vervelende gevolgen hebben. Het blijft een roofdier.”

Jongen (16) steekt auto in brand

Een 16-jarige jongen wordt ervan verdacht zondagavond in Breda een auto in brand te hebben gestoken. De eigenaar zag zijn auto branden en de jongen erbij wegfietsen. Hij heeft vervolgens samen met buurtbewoners de brand geblust met emmers water. De jongen is later thuis aangehouden. Zijn motief ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

VVD regelt stemtaxi in Oudemolen

De VVD zet een speciale taxidienst in om mensen in het dorpje Oudemolen te laten stemmen. Het enige stembureau in OUdemolen zou in café Oude Molen worden ondergebracht, maar dat is gesloten. En dus moeten de inwoners van Oudemolen stemmen in Fijnaart. Mensen die alsnog willen stemmen, kunnen de VVD bellen en worden dan per taxi vervoerd. Wat een luxe, wat een luxe.