Muziekmoment week 13

17-03-2014 11:04

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Nick Waterhouse en Blood Red Shoes.

Nick Waterhouse ā€“ Holly

Nick Waterhouse - Holly - Artwork
Genre: pop
Wat weten we van Nick Waterhouse? Hij Komt uit Los Angeles, produceerde onder andere het succesvolle Allah Las en bracht twee weken geleden zijn tweede album uit. Zijn muziek is dansbaar en behoorlijk sixties. De golvende, ritmische gitaarrifjes, de sax die af en toe fijn inzet en de piano zorgen voor een swingende toevoeging. Waterhouse maakt het geheel af met zijn diepe, overtuigende stem, die op zijn tweede album weer gegroeid is. In vergelijking met zijn eerste album horen we een meer poppy stijl dan zijn eerste, waar Waterhouse veel van zijn talent in kwijt kan. Laat de zomer maar komen!

Blood Red Shoes ā€“ Blood Red Shoes

BloodRedShoes-cover
Genre: rock
Het vierde album van het duo Blood Red Shoes staat weer als een huis. Stevige drums, gitaarpartijen en zang zorgen op het self-titled album wederom voor een enorme stoot energie. Met een geluid als Queens Of The Stone Age en The Black Keys op zā€™n vuigst weten Laura-Mary Carter en Steven Ansell te overtuigen. Blood Red Shoes is explosief en eigenlijk piekt de plaat continu op rock and roll gebied. Als je Blood Red Shoes altijd al live hebt willen zien, moet je dat doen tijdens de tour van deze plaat. Zweet, blauwe plekken en hoofdpijn gegarandeerd. Precies wat Blood Red Shoes uitstraalt.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.