Voorpret: het Imagine Film Festival 2014

18-03-2014 15:04

Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 april in EYE Amsterdam. Met meer dan 50 features en 30 shorts staat er weer een volle week aan fantasy, science fiction, horror, thriller en allerhande overige genre-zaken op het programma. Het festival gaat daarnaast in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten, presenteert masterclasses, presenteert nieuw talent en korte films, legt in themaprogramma’s belangwekkende rode draden bloot, en bedient die-hard horrorfans op hun wenken tijdens The Night of Terror. Uiteraard is ThePostOnline van de partij en pakken we op 9 t/m 18 april dagelijks een pontje naar Amsterdam Noord.

Heksen en beesten

Als openingsfilm is gekozen voor de Europese miljoenenproductie van Christophe Gans; Belle en het Beest (La Belle et la bête).  Een nieuwe bewerking van het verhaal over de verarmde koopman en zijn dochter Belle, die door zijn toedoen belandt in het kasteel van het Beest. Het woeste beest was ooit een knappe prins die alleen door de ware liefde van een vrouw van zijn betovering verlost kan worden. Een vreemde mix van een klassiek Frans drama met een CGI-heavy avonturenfilm. Met Léa Seydoux en Vincent Cassel in de titelrollen.

Hekkensluiter is Witching & Bitching (Las brujas de Zugarramurdi) van Álex de la Iglesia. Hierin overvalt de gescheiden José met een paar vrienden en zijn zoontje een pandjeshuis. Ze vluchten naar de grens, maar belanden per ongeluk in een heksengrot. Zowel José’s ex-vrouw als de politie zijn inmiddels naar hem op zoek, en ook de heksen hebben zo hun plannen. De la Iglesia houdt het tempo erin en heeft een confrontatie in een heksengrot als daverende uitsmijter.

LSD

Wij zijn benieuwd naar een fiks aantal titels. Zal The Raid 2 zijn voorganger eer aan doen en krijgt De Poel het voor elkaar om een uitgemolken concept nieuw leven in te blazen? Is Willow Creek écht de beste found footage film sinds Blair Witch? En hoeveel LSD moeten we wegwerken voor Terry Gilliam’s The Zero Theorem begrijpbaar is? En uiteraard is er The Night of Terror. Dit jaar in de line-up 1 Hammer film (The Quiet Ones), 2 horror-comedies (Dead Snow 2 en Zombeavers) en een serieus stukje suspense (Oculus).

Kaartverkoop voor The Night of Terror is al een kleine 2 weken op gang, voor de andere films gaat deze op dinsdag 18 maart van start.