Leven

Dit zijn de modetrends van het voorjaar 2014

20-03-2014 12:04

Eindelijk! We pakken de eerste zonnestralen mee en het voorjaarsgevoel zit er al helemaal in! Wat zijn de modetrends van 2014 en wat zien we dit voorjaar in de collecties?

Poedertinten

Terwijl we vorig jaar echt veel felle kleuren zagen, staat dit voorjaar helemaal in het teken van de poedertinten zoals zachtrose, beige, zandtinten, babyblauw, zalmrose en ecru. Deze tinten zijn onderling makkelijk te combineren en geschikt voor iedereen. Vaak zijn we door de winter nog wel wat pips waardoor het zachtrose iets meer bleek maakt dan de wat fellere tinten maar dit kan voorkomen worden door een wat hardere tint toe te voegen met een shawl.

Lange rokken

Dit is een trend die deze zomer goed wordt doorgezet. Lange rokken zijn weer helemaal in! Goed te combineren met hoge hakken of juist simpele sandaaltjes.

Leatherlook

Wat fijn is om te weten is dat je leatherlooklegging gewoon nog kan blijven. We zien bijvoorbeeld jasjes met leatherlook en trico gecombineerd in lichte kleuren. Ideaal om een rokje iets stoerder te maken.

Trenchcoat jassen

De trenchcoat zien we op meerdere verschillende manieren terug, als kort model of juist een lang model. Met knopen of met rits. In ieder geval is een goede kraag bij een trenchcoat een must. Zonder kraag kan de hele jas wegvallen.

Getailleerde jurken

Heerlijk om te zien dat veel jurkjes echt weer het vrouwelijke figuur benadrukken door een goede taillering met een uitlopende rok.

Kant

Je ziet dit voorjaar weer veel kanten rokjes, topjes en broeken. Leuk om te combineren met een jeans of juist iets klassieker met een rokje en een mooie blazer.

Volg Lotje Euser ook op haar website of via Twitter.

Beeld: Shutterstock