Binnenland

Krijgt Staphorst zijn eerste vrouwelijke wethouder ooit?

20-03-2014 16:24

De verkiezingen zijn achter de rug en dus is het vandaag een dag van optellen, aftrekken en conclusies. Pieter Hilhorst hield de eer aan zichzelf, maar hoe staan de formaties ervoor in bijvoorbeeld Staphorst, Venlo en Pekela?

Staphorst krijgt vier vrouwen

De gemeente Staphorst zal maar liefst vier vrouwen in de gemeenteraad krijgen. Herriët Brinkman en Genevive Compagner vertegenwoordigen het CDA, Liesbert Lubberink zal zitting nemen namens de PvdA en Klaasje Lier-Russcher mag namens de ChristenUnie aantreden. Genevive Compagner heeft zich bovendien kandidaat gesteld als wethouder. Nog nooit had Staphorst een vrouwelijke wethouder. In de huidige raad zitten twee vrouwen, daarvoor was het maar liefst twintig jaar geleden dat er vrouwenvlees in de Staphorster raad zat.

Sproeikoppen gejat in Rossum, Maasdriel en Hedel

Pikkenboeven in de Betuwe hebben een bijzondere prooi op het oog: sproeikoppen van beregeningsinstallaties. Er zijn in totaal al negen verschillende boeren die aangifte hebben gedaan van deze opmerkelijke diefstal. Het gaat om 365 sproeikoppen (voor iedere dag één, JB) ter waarde van zesduizend euro. Onder meer in Rossum, Maasdriel, Geldermalsen, Velddriel en Hedel ontdekten boeren dat er sproeikoppen misten.

Björn Kuipers is ‘De lul uit Holland’

Geen typisch regionieuws, maar aangezien we het op deze site vonden en het erg grappig is, toch een vermelding. Scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal floot gisteravond de Champions Leaguewedstrijd tussen Manchester United en het Griekse Olympiakos. De Griekse media houden Kuipers verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Grieken. Kuipers wordt dan ook zonder gêne omschrijven als ‘De lul uit Holland’.

Storing in Maastricht: hele wijk onder cementpoeder

In Maastricht is door een storing een behoorlijke laag cementpoeder in de wijk Sint Pieter terecht gekomen. Het poeder zit op wegen, auto’s, huizen en in tuinen. Er zijn schoonmaakploegen ingezet en mensen krijgen tegoedbonnen om hun auto door de wasstraat te halen. Het is te hopen dat het niet gaat regenen, want wanneer het cement nat wordt bemoeilijkt dat de schoonmaakoperatie.

1700 kaarten voor zieke Devi

Devi Lambregts is elf jaar oud en lijdt aan een chronische darmaandoening. Afgelopen vrijdag kreeg hij daarom een stoma. Zijn moeder vroeg mensen via Facebook een kaartje naar Devi te sturen en zo geschiedde. Een nietsvermoedende Devi kreeg maar liefst 1700 kaarten van wildvreemde mensen, die hem graag een hart onder riem willen steken.

Video: Verkiezingsavond in Pekela

U zag de verkiezingsuitslagen in Amsterdam, Utrecht en andere grote steden voorbij komen. Maar dat het ook met een tikkeltje minder Hollywoodallure kan, bewees men in Pekela. Allereerst was daar applaus voor de opkomst en vervolgens de uitslag. Dit alles werd vastgelegd op de gevoelige plaat van PrachtigPekela.nl.

Bloemboetiek De Vlijtige Lies bestaat één jaar

Bloemboetiek De Vlijtige Lies, van Liesbeth de Witte uit Staphorst, bestaat exact vandaag één jaar. En dus dacht Liesbeth, laat ik de bloemetjes eens buiten zetten. Als we Staphorst.vanalles.nl moeten geloven heeft Liesbeth de komende drie dagen “super leuke aanbiedingen”. U weet: het is niet alleen leuk een bloemetje te krijgen, maar ook om te geven. Massaal naar Staphorst dus!

Het regent voorkeursstemmen bij het CDA in Venlo

In Venlo hebben een hoop kandidaat-raadsleden van het CDA zich te vroeg rijk gerekend. De partij behaalde zeven zetels, maar door voorkeursstemmen gaan die naar de nummers zeven, acht, negen, elf, veertien en achttien van de lijst. Dat betekent dat de nummers twee tot en met zes kunnen fluiten naar hun zetel. 

Communisten veroveren provincie Groningen

In Groningen hebben de communisten terrein gewonnen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zowel in Oldambt als in Pekela won de Verenigde Communistische Partij (VCP) meer zetels. In Oldambt verdubbelde de partij van twee naar vier, terwijl de partij in Pekela met één zetel nieuw binnenkomt. Dat laatste is geen nieuws meer voor u, want dat zag u reeds in bovenstaande video.