BITS – Gamenieuws: Xbox One verschijnt in september, hoera voor Luftrausers!

21-03-2014 16:01

Het was lang onduidelijk wanneer de Xbox One officieel in Nederland zou verschijnen. Nu we het weten bevalt het antwoord ons eigenlijk niet… Verder: Luftrausers, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en je maakt kans om South Park: The Stick of Truth te winnen voor de PS3!

Boem! Paukenslag: Xbox One verschijnt in september

 BITSXBOX

Microsoft maakte deze week bekend dat de Xbox One in het najaar officieel in Nederland verschijnt. Een precieze datum is niet genoemd, maar we gaan uit van eind september. Tot die tijd kun je gewoon een Xbox One bestellen in Duitsland, of er eentje kopen voor een enigszins opgeblazen prijs (bij sommige ketens als Media Markt en Saturn). Sony’s Playstation 4 heeft dus nog een half jaar vrij spel, maar is ook niet echt makkelijk te pakken te krijgen door de kleine voorraad. Hopelijk heb je een pc waar je de komende tijd mee vooruit kunt!

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is uit

Deze week verscheen de ‘intro’ van Metal Gear Solid V, getiteld Ground Zeroes. Het is geen volwaardige game; het is één level waarin je verschillende missies uitvoert. Volgens sommige recensies kun je het verhaal van Ground Zeroes letterlijk in tien minuten(!) uitspelen, maar dan doe je jezelf en de game nogal tekort. Als je alles wilt ontdekken en verschillende tactieken uitprobeert ben je een stuk langer bezig met het spel.

Het is wel even wennen aan de nieuwe stem van hoofdpersoon ‘Snake’. Kiefer Sutherland (24) doet vast erg z’n best, maar we missen David Hayter toch een beetje!

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is uit voor de PS3 en 4, de Xbox 360 en One.

Sony presenteert Morpheus, een VR-bril voor PS4

De geruchten gingen al een tijdje rond en Sony heeft op de Game Developers Conference in San Francisco inderdaad een Virtual Reality-bril gepresenteerd. Het prototype heet Morpheus en moet er voor zorgen dat je met de Playstation 4 helemaal ‘in’ een spel verdwijnt. Daar houdt de informatie ook zo’n beetje op: het gaat om een vroeg prototype dus niets staat nog vast. Spellenmakers kunnen op het moment al een beetje testen met de Morpheus, maar wanneer hij verschijnt is niet bekend.

 MORPHEUS

De keuze voor een losse VR-accessoire is enerzijds behoorlijk dapper, maar brengt ook enig risico met zich mee. De groep PS4-bezitters wordt op deze manier eigenlijk in tweeën gedeeld. Deze aanpak pakte niet zo best uit voor de Xbox 360 met Kinect; behalve een paar aardige dansgames waren de spellen voor Kinect behoorlijk teleurstellend.

Eind dit jaar twee nieuwe Assassin’s Creed-games?

Volgens het Amerikaanse gamesblog Kotaku verschijnen er dit najaar twee nieuwe games in Ubisofts Assassin’s Creed-serie. Het lijkt zeker dat minstens één van de games zich afspeelt in Parijs en wel in de 18e eeuw. Het lijkt aannemelijk dat de Franse Revolutie een behoorlijk grote rol in de game, genaamd Assassin’s Creed: Unity, zal spelen. Unity kotm volgens Kotaku uit voor de pc, Playstation 4 en Xbox One. Het andere spel, waar nog weinig over bekend is, heet schijnbaar Assassin’s Creed: Comet en is bedoeld voor de Playstation 3 en Xbox 360. Aangezien het nogal veel werk is om een digitale stad van de grond af op te bouwen, lijkt het logisch dat Comet ook plaatsvindt in Parijs, maar zeker is het natuurlijk niet.

Update:
Toevallig heeft Ubisoft zojuist een teasertrailer van Assassin’s Creed: Unity online geknald! Het is alsof de duvel ermee speelt!

Luftrausers!

Deze week verscheen Luftrausers, van de Nederlandse studio Vlambeer, op Linux, Mac, pc (Steam), Playstation 4 en Vita. Simpel, verslavend, absurd hectisch en binnen de kortste keren schud je acrobatische vliegmanoeuvres uit je mouw alsof het niets is. Stel je voor hoe een kind van een jaar of tien een luchtgevecht bij elkaar fantaseert en je komt aardig dicht in de buurt van Luftrausers.

Niet te versmaden als je van arcade-achtige schietspellen houdt! Meer info vind je hier!

De Poll

BITSWATCHDOGS

Vorige week ontstond er enige discussie over Watchdogs, de GTA-achtige game waarin je alles wat los en vast zit kunt ‘hacken’. In nieuwe trailers leek het spel er ineens een stuk minder goed uit te zien dan in oudere filmpjes! Nu zijn wij doorgaans van de ‘gameplay staat voorop’-school en vinden we dat goede art-direction véél belangrijker is dan het realistisch willen weergeven van een spelwereld, maar: jokken over hoe je spel er uitziet kan natuurlijk niet door de beugel.

Bijna 60% van jullie vindt het eigenlijk wel meevallen met de achteruitgang in graphics. Bijna een derde neemt het voor lief, als Watchdogs maar leuk is om te spelen. 23% vindt het spel nog steeds erg mooi en ruim 7% is het met Ubisoft eens dat het spel ‘er ánders, maar niet minder mooi’ uitziet. Een kleine 10% vindt het schandalig: eerst lekker gemaakt worden met prachtige filmpjes en dan valt het uiteindelijk tegen! Niet zo netjes inderdaad, maar troost je met de gedachte dat je er nú achter komt en niet zodra je het spel voor het eerst opstart!

BITSPOLLWD

Een kwart van de stemmers overweegt om Watchdogs op de pc te spelen en hoopt dat de graphics niet ‘gedowntuned’ zijn omdat de spelcomputers wellicht niet met alle toeters en bellen om kunnen gaan. Een kleine minderheid vindt Watchdogs überhaupt niet interessant. Deze week geen nieuwe poll, in plaats daarvan hebben we een prijsvraag over South Park: The Stick of Truth.

De Prijsvraag

BITSSOUTHPARK

Onlangs verscheen de RPG South Park: The Stick of Truth voor de pc, Playstation 3 en Xbox 360. We kunnen één exemplaar voor de PS3 weggeven; als troostprijzen hebben we twee South Park-bekers. Beantwoord de volgende vragen om mee te doen; uit de goede inzendingen trekken we willekeurig drie winnaars!

De soulvolle kantinemedewerker Chef was lange tijd een populair personage in South Park.

Welke muzikant sprak de stem in van Chef?

Waarom wilde deze persoon op een gegeven moment niet meer meewerken aan de tekenfilm?

Het bekendste werk van de muzikant is waarschijnlijk de soundtrack van Shaft, een film over een stoere politieman. Noem twee acteurs die de rol van John Shaft gespeeld hebben.

Niet al te moeilijk toch? Als je de antwoorden weet, mail ze dan naar [email protected], met ‘South Park-prijsvraag’ als onderwerp.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!