Binnenland

Jorritsma: ‘Lage opkomst Almere gênant’

21-03-2014 16:22

De PVV-fractie in de Tweede Kamer loopt leeg en er is geloot voor de Champions League. Maar wat gebeurde er in de wereld dat u niet las in de landelijke media? ThePostOnline zet het dagelijks voor u op een rij. Een verzameling in Pekela, een ontevreden burgemeester in Almere een kampioenschap voor levende standbeelden en nog veel meer.

Gewonde automobilist gezocht

In Groningen is vannacht met een helikopter, hond en warmtecamera gezocht naar een gewonde automobilist. Nadat hij met zijn auto in de sloot belandde en nog met een omstander sprak, ging hij er lopend vandoor. De politie vond bloed in zijn auto en startte een zoektocht. Vermoedelijk gaat het om een militair, aangezien de man legerkleding droeg. Hij is nog niet gevonden, het onderzoek is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Horen zien en zwijgen, met Gozen Beikes

De verzameling der verzamelingen troffen we vandaag aan in Pekela. Op video nota bene. Geniet!

 

Jan van ‘t Zand informateur De Wolden

De Wolden, het dorp de plattelandsgemeente met meer dan zeventien kernen, dorpen en buurtschappen, heeft een informateur. Het is Jan van ’t Zand, die op verzoek van Gemeentebelangen het formatieproces zal gaan leiden. Van ’t Zand offert daar gerust zijn weekend voor op. Vrijdag en zaterdag voert hij de eerste gesprekken. 

Man (70) gearresteerd in Tubbergen

In Tubbergen is een 70-jarige man uit Den Haag gearresteerd, omdat hij probeerde een bank op te lichten. Hij is gepakt voor oplichting, valsheid in geschrifte en het laten zien van een valse ID. Hij probeerde via een vals ID geld over te maken. De man zit nog altijd vast. Hij wordt ervan verdacht dit trucje vaker te hebben uitgevoerd.

Jorritsma: Gênante verkiezingsopkomst

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere lijkt zich te schamen voor haar stad en inwoners. Almere scoorde met een opkomstpercentage van 48,8 procent onder het landelijk gemiddelde bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Jorritsma noemt dat “gênant” en “niet iets om trots op te zijn”. Ze wil met de nieuw te vormen gemeenteraad in conclaaf hoe de politiek zich beter zichtbaar kan maken voor de mensen.

Vogelspotters nergens veilig

Agenten in Waalwijk hebben een enorme fout begaan. Twee Tilburgers werden met getrokken pistool overmeesterd, omdat werd gedacht dat zij met een mitrailleur vanuit een auto op mensen richtten. Het bleek te gaan om een peilapparaat, waarmee de heren een ontsnapte roofvogel zochten. De agenten hadden al snel door dat ze er helemaal naast zaten. De flink geschrokken mannen kregen excuses en konden hun zoektocht vervolgen.

Stil-stiller-stilst

Valkenburg is op 1 juni het toneel van het kampioenschap levend standbeelden. Er zullen meer dan dertig professionele straatkunstenaars op hun allerbest stil staan. Zo stil als ze maar kunnen. Naast de profs is er ook een wedstrijd voor kinderen. Het kampioenschap geldt als een soort kwalificatiewedstrijd, want de winnaar mag meedoen aan het wereldkampioenschap dat in september in Arnhem wordt gehouden.

Feest in Vlissingen

Het duurt niet lang meer of Vlissingen viert dat het al zevenhonderd jaar over stadsrechten beschikt. Er zal een feestweek, een taptoe en een wereldmuziekfeest worden georganiseerd. Toch vindt de gemeente dit nog niet voldoende en dus hoopt de gemeente dat mensen zelf met ideeën komen voor kekke activiteiten. Uw suggestie moet vóór 1 juni binnen zijn.

41-jarige man bekrast 150 auto’s

Een 41(!)-jarige man uit Schagen is gearresteerd, omdat hij in de nacht van woensdag op donderdag maar liefst 150(!) auto’s bekrast zou hebben. De meldingen kwamen uit verschillende wijken van Schagen. Wat het motief van de volwassen(!) man is geweest om zoveel (!) auto’s te bekrassen, is onbekend.