Opinie

Mensen met een mening – maandageditie

24-03-2014 19:04

“Ik dacht: even opletten, Wim, maak er geen flauwekulverhaaltje van. Niet dat ik dat in een ander geval wel zou doen, maar toch. Je hebt met iemand te maken die kennis van zaken heeft. Het is dan heel aangenaam om dan met zo iemand even een kwartiertje langs die schilderijen te lopen.”

Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes over het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama.

 

“Hij moest er heel hard om lachen”

Eberhard van der Laan vertelde aan Obama dat de Nachtwacht eigendom is van de gemeente Amsterdam/ (ANP)

 

“De media is geen fan van de heer Wilders en zoekt telkens een stok om mee te slaan. God behoede dat Wilders hetzelfde overkomt als Fortuyn, want het is exact dezelfde situatie.”

PVV Groningen-fractievoorzitter Ton van Kesteren reageert bij RTV Noord op de commotie rondom de PVV.

 

 “Het is een warme deken en dat doet ons enorm goed. Het is goed om te zien dat mijn vader geliefd is bij zo’n beetje iedereen.”

Roelof Slager reageert op de spontane inzamelingsactie voor zijn vader en SGP-lijsttrekker van Staphorst, Klaas Slager, die vrijdag zwaargewond raakte bij een brand op zijn boerderij.

 

“Tot op heden gaat het voortreffelijk, alles loopt op rollen, alles gaat volgens het boekje”

Burgemeester Jozias ‘amice’ van Aartsen is content en in zijn nopjes met het verloop van de NSS tot nu toe. ANP

 

“De verdedigingslinie van de minister, mede namens zijn voorgangers, begint zwakke plekken te vertonen. Hoe kon Demmink, nadat hij wel was genoemd bij het Rolodex-onderzoek, toch bevorderd worden – van directeur-generaal tot secretaris-generaal? Kwam er niemand op de gedachte een minder veelbesproken kandidaat te zoeken? De affaire-Demmink kan materieel nog steeds ‘niks’ zijn en niets worden. Behalve voer voor thrillerschrijvers. Maar de minister moet dieper graven, intern kritischer vragen stellen en met betere verklaringen komen. Als die er zijn, tenminste.”

De Demmink-kwestie gaat ook bij NRC Handelsblad steeds meer leven. De krant verwacht van minister van Veiligheid en Justitie dat hij zijn best gaan doen het spel van rook en spiegels te doorbreken.

 

“Maar toen stelde iemand zondagmiddag tijdens een persconferentie over de nucleaire veiligheidstop een vraag aan Mark Rutte, iets ingewikkelds over Wilders en Marokkanen en Zwarte Piet. En ten overstaan van de internationale pers zei de minister-president niet: ‘We praten vandaag over kernwapens.’ Nee, hij ademde diep in en dook enthousiast, het hoofd als eerste en zonder perslucht, het diepe in. Iemand probeerde hem tegen te houden, maar Rutte sprak al: ‘Mijn vrienden op de Nederlandse Antillen zijn altijd blij wanneer het Sinterklaas is, omdat ze zich dan niet hoeven te schminken. Als ik Zwarte Piet speel, ben ik dagen bezig het spul van mijn gezicht te wassen.’ Ik dacht aan de VVD-wens om minder, minder, minder rijksgenoten uit de Antillen en vroeg me verdwaasd af welke vrienden dan. Ik dacht aan Barack Obama die vandaag in the Beast door Nederland scheurt en bad dat dat van die schmink hem niet zou bereiken. Ik dacht: misschien is het nog niet zo slecht gesteld met leiderschap in het bedrijfsleven. Het kan zo veel erger.”

Eigenlijk had Shila Sitalsing een ‘heel ander stukje willen schrijven’ (niet cynisch met een veilig gevoel nemen we aan?). Helaas deed ze dat weer niet. Jammer. In de Volkskrant

 

“Ymke zag me stuntelen op de vijf meter plank en moedigde me aan. Maar de hoofdtrainer wilde geen herrie tijdens tijdens de training en schopte haar na de zoveelste waarschuwing de deur uit.”

Moedig traint Britt Dekker zich een weg naar de hoogste duikplank om de nieuwe Patty Brard te kunnen zijn in Sterren Springen. Maarja, dan moet vriendin Ymke natuurlijk niet zoveel herrie maken. Niet meer doen hoor Ymke!

 

“De sentimenten achter Wilders uitglijder zijn springlevend – in grote delen van Europa, en niet te vergeten, Rusland. Die strijd begint pas.”

De enige oud mediale columnist die nuchter bleef en zichzelf niet al vingerwapperend opblies tot Dominee der Dominees was Bas Heijne. Altijd lekker, frisse winden die door bedompte kerken waaien. Nrc.nl

 

“Het ligt veel meer voor de hand dat Geert Wilders zelf als lijsttrekker zal gaan fungeren. Dit zou gezien de verwachte battle tussen PVV en D66 een aanzienlijke boost kunnen geven aan de PVV-aanhang, die nu nog bezig is haar wonden te likken. Wilders als stemmentrekker tijdens de Europeese Verkiezingen. Een klein bezwaar doemt dan op in de ogen van de kiezer: “dan ruilt Wilders de Nederlandse politiek in voor Europa“.  Hier wordt vervolgens een konijn uit de hoed getoverd; Wilders hoeft geen zitting te nemen in het Europeese Parlement. Wel houdt hij vanaf afstand – Nederland welteverstaan – de  regie en Europeese touwtjes strak in handen.”

Broer Paul Wilders heeft wel een idee hoe Geert Wilders de Europese verkiezingen gaat winnen.

 

“Ook ik had hoop dat ze nog in leven was. Vooral voor haar familie in Indonesië is het een heel trieste toestand. Er is geen lichaam. Niets om afscheid van te nemen. Daar moeten we het dan maar mee doen.”

Leo Schuringa is de ex-partner van Surti Dahlia, de Nederlandse vermiste op de Boeing MH370.

 

“Volgens Lux Media zijn NRC Handelsblad, nrc.next en NRC.nl de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest vooraanstaande kwaliteitskranten van Nederland”

Wij van WC Eend adviseren nog altijd volop WC Eend: eentje die echt goed onder de rand komt!