Muziekmoment week 14

25-03-2014 14:02

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Wild Beasts en War on Drugs.

Wild Beasts – Present Tense

Present-Tense1

Genre: electro
Present Tense is een beetje disco, een beetje rock een beetje triphop. En het is het vierde album van de Britse band Wild Beasts. Op Present Tense horen we veel synths en ook de drums spelen een belangrijke rol. Mede door deze bezetting, maar ook door de indringende stem van Hayden Thorpe, die zijn kopstem afwisselt met een laag, diep geluid, komt ook op het vierde album van Wild Beasts een jaren tachtig gevoel omhoog. De moderne rock invloeden zorgen voor een origineel en spannend geluid. Present Tense kent vrolijke en duistere nummers, die stuk voor stuk zeer overtuigend zijn neergezet. Een plaat die je niet mag missen deze maand.

War on Drugs – Lost in the Dream

lost-in-the-dream_2

Genre: rock
De oude band van Kurt Vile kan ook prima op eigen benen staan, bewees War On Drugs met hun vorige album Slave Ambient. Met het derde en laatste album Lost in The Dream stijgt de band weer boven zichzelf uit. Na de duistere periode die frontman Adam Granduciel doormaakt ontstond er genoeg inspiratie voor een bijzonder mooie plaat. Met hoorbare gelijkenissen van bands als Arcade Fire, Pink Floyd en Bruce Springsteen en een sterk eigen geluid slaagt War On Drugs er met Lost In The Dream in een plaat te maken die ze zeker richting grote successen zal duwen.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.