Binnenland

Varkensbranche Drenthe zoekt personeel

25-03-2014 16:26

In Drenthe is werkgelegenheid genoeg, tussen Almere en Lelystad ontvangt u tijdelijk extra liefde en in Friesland dacht een man gratis te mogen consumeren. Rondje regio van dinsdag 25 maart.

Liefde voor de mensen op de A6

Langs de A6 tussen Almere en Lelystad zijn twaalf verkeersborden beklad met <3 hartjes <3. Rijkswaterstaat heeft geen idee wie er achter de actie zit. De borden zullen schoongemaakt worden, omdat het zicht op de borden is verminderd. Er is aangifte gedaan tegen vandalisme en het beschadigen van overheidseigendommen.

Man slaapt gratis in chalet

In Groningen is een man aangehouden die graag consumeert zonder daarvoor te betalen. Hij zou onder meer een taxirit en een aantal nachten in een chalet in Sumar niet hebben betaald. Dit trucje probeerde hij eerder zonder succes in Eernewoude. De politie gaat er vanuit dat de man meerdere bedrijven heeft opgelicht.

U zoekt werk, u gaat naar Drenthe

De varkenshouderij in de provincie kampt namelijk zowaar met een personeelstekort. Bij AB Oost in Beilen zijn zo’n tien vacatures, maar mede door acties van Wakker Dier kampt de branche met een imagoprobleem. Dus: kom met uw luie billen van de bank af en ga aan de bak in de wondere wereld van het varken.

Ladies Night in Nieuwe Pekela

Op zaterdag 5 april zal in sportcafé de Spil in Nieuwe Pekela een denderende Ladies Night worden georganiseerd. Voor slechts 12,50 mag het vrouwelijk schoon van Pekela en omstreken zich tegoed doen aan make-up, kleding, sieraden, lingerie, een heuse bewegingsbank, schoonheidsproducten en de kapper. U wordt daarbij nog voorzien van een natje en een droogje ook. Pak uw rode stift, omcirkel de datum in uw agenda en zorg dat u erbij bent. Bijzijn is meemaken, vol is vol.

Militaire hulp voor mishandelde man

Jo Vlemmix werd bij het bezoeken van het graf van zijn vrouw mishandeld en beroofd. Militairen hebben hun hulp nu aangeboden aan de 87-jarige Vlemmix, die zijn vrouw op haar sterfbed beloofde haar dagelijks op te zoeken. Marian, de dochter van Jo, zegt onder de indruk te zijn van het aanbod, maar voorlopig toch maar zelf met haar vader naar het graf te gaan.

Milieu-inspecteur mishandeld

In de Zeeuwse gemeente Borsele is een 47-jarige man aangehouden, die een milieu-inspecteur mishandeld zou hebben bij een controle van een erf. Hij zou de man meerdere keren met een paal hebben geslagen. De inspecteur kon vluchten en de politie inschakelen. Waar het misging tussen het milieu en de verdachten is niet bekend.