Binnenland

Fractievoorzitter Roosendaal doet aangifte tegen PVV-senator

26-03-2014 17:33

Een bijzondere wending in de PVV-hype, bizarre tekens in Ommen en Duiven en een fabeltje rondom hardloopschoenen? Uw dagelijkse overzicht uit de regio.

Nieuw hoofdstuk in PVV-hype

Ton Schijvenaars, fractievoorzitter van de Nieuwe Democraten in Roosendaal, heeft aangifte gedaan tegen PVV-senator Tobias Reynaers. “Tobias woont in Roosendaal en ik ook. Ik vind het mijn morele plicht om aangifte tegen hem te doen. Hij staat pal achter de uitspraken van Wilders en zaait daarmee haat. Racisme veroordeel ik en helemaal als het een stadsgenoot betreft”, verklaart hij zijn opvallende actie.

Aliens in Ommen?

In Ommen is een vreemd teken aangetroffen op een grasveld. Het is een grote witte cirkel met een kruis erdoor. Het is onduidelijk wat het moet voorstellen en wie het op het grasveld heeft gekalkt. Er wordt hevig gediscussieerd: gaat het om een White Power-teken, of zouden er soms aliens zijn geland? Wie het weet mag het zeggen.

Fabrikanten misleiden u

Goede hardloopschoenen helpen niet om hardloopblessures te voorkomen. Dat beweert UMCG-sportarts Steef Bredeweg, die komende week promoveert op het onderwerp. Volgens Bredeweg worden consumenten misleid door fabrikanten en bieden goede schoenen slechts een schijnzekerheid. Dat zou blessures juist in de hand werken. 

Bel of mail Klaas Fikkema

Attentie, attentie. In Nieuwe Pekela is een sleutelbos gevonden met om en nabij tien sleutels daaraan. Het bosje is gevonden op de A. Reijndersstraat ter hoogte van Bergman Mechanisatie. Klaas Fikkema is de eerlijke vinder. Wilt u hem bellen of mailen met meer info? Klik.

Hakenkruisen in speeltuin

Een speeltuin in de wijk Lommerweide in Duiven is beklad met hakenkruisen. Een buurtbewoner tipte de gemeente, die een speciaal bedrijf zal inschakelen om de ‘racistische uitingen’ te verwijderen. De gemeente vermoedt dat de hakenkruisen al enige tijd op de speeltoestellen staan.

Mysterieuze bromtoon in Putten

De gemeente Putten is in de ban van een mysterieuze bromtoon in de Schoolstraat. Wethouder Ard Kleijer heeft het woensdagochtend ook gehoord. Volgens Kleijer lijkt het geluid op “een scheepshoorn in de verte”. Buurtbewoners zijn blij dat er nu eindelijk actie komt tegen het geluid. “Wij klagen wel, maar als er dan controleurs komen, horen ze niks.”

Noord-Holland is weer veilig

De politie heeft in Amsterdam een Roemeense bende aangehouden die ervan wordt verdacht dagelijks in te breken in heel Noord-Holland. Onder meer in Purmerend, Heerhugowaard, Zaandam en Heiloo sloeg de bende toe. In twee woningen in Amsterdam zijn gestolen voorwerpen gevonden.