Opinie

Mensen met een mening – Woensdageditie

26-03-2014 19:14

“Ik ben een fladderaar, geen piekeraar.”

Jan Versteegh zegt in Viva nooit ergens wakker van te liggen.

 

“Hij had wat mij betreft minimaal 18 jaar lang moeten zitten. Ik kan niet geloven dat hij geen psychische stoornis heeft. Als je iemand vermoordt op basis van artikelen in NRC en de Volkskrant, ben je toch gestoord?”

PVV-Eerste Kamerlid Ronald Sørensen in reactie op de vrijlating van Volkert van der Graaf. (ANP)

 

“De vers gevestigde linkse dictatuur (dat is dus inclusief VVD) overweegt een cordon sanitaire. Lekker makkelijk, dat wordt dan: meer massa-immigratie, meer islam, meer Europese Unie, meer ontwikkelingshulp, meer duurzaamheid en meer subsidies voor de eigen buitenparlementaire netwerken. Dat ons land daarmee de financiële afgrond in stort, deert hen niet.”

Fleur Agema heeft genoeg van de hetze tegen de PVV door linksprogressieve partijen als de VVD en haalt uit in haar wekelijkse column op Fabmagazine.

 

“Er is onderzoek gedaan naar zijn psychische situatie, naar de risico’s die bestaan en er zijn voorwaarden geformuleerd die heel stringent zijn waardoor je kunt zeggen dat hij heel stevig onder controle staat en zou het fout lopen dan is dat zijn eigen schuld.”

De SP reageert bij monde van Jan de Wit op de vrijlating van Volkert van de Graaf, en zegt “eigen schuld” mocht het fout gaan en Van der G weer achter de tralies belanden.

 

“Om eerlijk te zijn ben ik erg tevreden met mijn penis. Hij is precies goed: de juiste breedte, goede lengte, mooi recht.”

Jan Versteegh dacht: als ik toch tegen iemand van de Viva moet lullen, laat ik het kinderarmpje dan ook maar gelijk op tafel gooien. Via Powned

 

“Ik heb het over het aantal nieuwe Amsterdammers dat de moeite heeft genomen om te gaan stemmen. Driekwart van de Surinaamse, Antilliaanse en Marokkaanse Amsterdammers is niet gaan stemmen. Tweederde van de Turkse Amsterdammers idem dito. Ik vind dat ongelooflijk pijnlijk. Die lage opkomst vloekt met alles waar ik voor sta. Ik sta voor emancipatie. Ik wil dat alle Amsterdammers de kans krijgen om het heft in eigen hand te nemen. Ik sta voor de verbinding tussen mensen die het maken en die het willen maken. Er zijn hippe politicologen die het feit dat minder allochtonen op de PvdA stemmen beschouwen als emancipatie. Het is baarlijke nonsens. Deze kiezers hebben zich niet geëmancipeerd, ze zijn thuis gebleven. Ze hebben het heft niet in eigen hand genomen, ze hebben het heft op de grond laten vallen. Ze zijn niet bevrijd, ze hebben de moed opgegeven.”

Ziet u wel? Allochtonen emanciperen niet. Nooit. En daarom hebben ze voor altijd de PvdA nodig. Uit de afscheidsspeech van Pieter Hilhorst

 

“In de optocht van gezagdragers in de managementlagen van zorginstellingen, corporaties en het grootschalige onderwijs lopen veel partijleden met excessieve beloningen mee onder de vlag van de sociaal-democratie, losgezongen van de werkvloer en op onoverbrugbare afstand van de afnemers, patiënten, huurders, leerlingen en studenten. Met behulp van de Partij van de Arbeid is in de kinderopvang, de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg, het mbo en op de woningmarkt een inhumane architectuur ontwikkeld met onvoldoende aandacht voor de verdelingseffecten op mensen in benarde posities en de middengroepen. Sterker nog, perverse financiële prikkels maken van hulpbehoevende kinderen in de jeugdzorg winstgevende en werkgelegenheidscheppende producten ten behoeve van tientallen elkaar de financiële bal toespelende instellingen met de formele karakteristieken van een criminele organisatie, omdat de kinderen om wier bescherming het gaat uit beeld zijn verdwenen. In Amsterdam onder het toeziend oog van de voormalige wethouder Pieter Hilhorst. […] Kortom, de Partij van de Arbeid is ongewild aan de verkeerde kant van de geschiedenis terechtgekomen door het samengaan van een intellectueel tekort – veroorzaakt door de grootschaligheid in het onderwijs en het beleidsmatig verdwijnen van academisch opgeleide docenten, waardoor het analyseren van de economische en maatschappelijke dynamiek achterwege is gebleven – met de intimiderende en arrogante houding van met de Partij van de Arbeid verbonden bestuurders en ambtenaren, jegens de werkvloer van de samenleving. “

Arnold Heertje dacht: als we het toch over Pieter Hilhorst en de PvdA hebben, laten we er dan gelijk maar een paar bommen op gooien. Kliktoppertje met kliktrekkende kop op VK.nl: ‘Domheid en arrogantie hebben de Partij van de Arbeid genekt’.