Xite

Nieuwe functies voor Twitter

27-03-2014 08:09

Twitter heeft de apps voor iOS en Android voorzien van twee nieuwe fotofuncties. Gebruikers kunnen voortaan tot tien twitteraars taggen in een foto en bovendien is het nu mogelijk om vier foto’s tegelijkertijd te tweeten. Het bedrijf maakte de nieuwe functies woensdag op de bedrijfsblog bekend.

Als je tien personen wilt taggen in een foto, hoef je overigens niet bang te zijn dat er geen plek meer is voor een teksttweet. De tags gaan niet af van het 140-tekenslimiet dat Twitter hanteert. Als je zelf door iemand in een foto wordt getagd, krijg je een melding in de app. Overigens kun je in de instellingen aangeven wie je wel en niet mogen taggen. Het delen van meer dan één foto per tweet werkt precies hetzelfde als de manier waarop je voorheen een foto aan een tweet toevoegde, maar dan met de optie om vier afbeeldingen te selecteren.

Met de nieuwe functies lijkt Twitter vooral te willen zorgen dat twitteraars wat minder vaak naar andere sociale netwerken grijpen om hun vrienden foto’s te laten zien, zoals Facebook en Instagram.