Xite

Samuel L. Jackson heeft nergens spijt van

27-03-2014 08:50

Samuel L. Jackson heeft een flinke lijst met films op zijn naam staan en daar zit er geen een tussen waar de acteur achteraf spijt van heeft. “Ik sta achter al mijn keuzes, heb nergens spijt van”, vertelt hij aan Metro. “Ik heb nooit een rol geaccepteerd omdat het een x-bedrag aan dollars opleverde, of omdat iemand in mijn oor fluisterde dat ik er mee in de prijzen zou vallen.”

Hij vindt het overigens niet erg als mensen discussiëren over zijn oeuvre. “En hé, Snakes on a Plane is Snakes on a Plane, daar kun je niet meer van maken. Maar ik ben blij dat die titel er tussen staat. Want dat is nou echt zo’n film die ik zelf had willen zien toen ik jong was”, licht Samuel zijn keuze toen. “Andere redenen om mee te doen, zijn bijvoorbeeld dat het personage bijzonder is, dat een verhaal me de kans biedt iets uit te vinden over mijn leven of relaties met anderen.”

Jackson heeft naar eigen zeggen niet zo veel met de roem die bij zijn vak hoort. “Ik was al volwassen toen ik bekend werd. En toen had ik mijn oorlogen al gevoerd, had ik al afgerekend met drugsverslavingen, alcoholverslavingen, met de manier waarop populariteit naar je hoofd kan stijgen”, vertelt hij. Hij was naar eigen zeggen namelijk ook voor de tijd van Pulp Fiction in ‘bepaalde kringen bekend en gevierd’. “Toen de échte roem kwam, was ik vooral bezig met de vraag of en hoe ik een cv kon opbouwen waar ik trots op kon zijn.”

Momenteel is Jackson te zien in de film Captain America: The Winter Soldier.