BITS – Gamenieuws: Facebook koopt VR-bril, Sim City eindelijk offline

28-03-2014 14:00

Facebook kocht deze week totaal onverwacht het bedrijf achter de Oculus Rift, een virtual reality-gamebril! Verder deze week: Sim City is offline te spelen, een geweldige trailer van Goat Simulator en… je maakt nog steeds kan op South Park: The Stick of Truth voor de Playstation 3! Fijn weekend!

Facebook koopt VR-bril Oculus Rift

Facebook heeft het bedrijf achter de VR-bril Oculus Rift overgenomen voor twee miljard dollar. De bril begon als Kickstarter-project (sommige mensen die de bril financieel gesteund hebben zijn behoorlijk gepikeerd door de overname), maar hoeft zich nu over de financiering geen zorgen meer te maken.

 FB

De Oculus Rift begon eigenlijk als een virtual reality-gamebril, maar Facebook ziet veel meer mogelijkheden voor de technologie, vooral op sociaal gebied. De meningen over de aankoop zijn verdeeld. Enerzijds is Facebook een enigszins ‘besmet’ merk, vooral op het gebied van privacy. De Oculus Rift begon als stoer, onafhankelijk project, maar hoort nu dus bij Facebook; mensen vinden het daardoor meteen een stuk minder cool. De ontwikkelaar van het populaire Minecraft werkte aan een versie van het spel voor de VR-bril, maar kondigde na de overname meteen aan het werk neer te leggen.

RIFT

Anderzijds kan een enorm bedrijf – en merk – als Facebook wel een drijvende kracht worden achter VR-technologie, waarmee de kans op succes voor de Rift stukken groter wordt.

Watchdogs-trailer toont Chicago

Er ontstond recent enige controverse over de kwaliteit van de beelden in het spel Watchdogs. Er verschenen trailers waarin de graphics er nogal wisselvallig uitzagen. De meest recente ziet er weer prima uit; hij laat vooral de stad Chicago zien, waarin je in Watchdogs in GTA-stijl losgaat en elektronische systemen hackt.

Cool om te zien met hoeveel aandacht de stad is nagemaakt! Watchdogs verschijnt op 27 mei voor de pc, Playstation 3 en 4 en de Xbox One en 360. Een Wii U-versie verschijnt op een later tijdstip.

Goat Simulator

Als je het gamenieuws geregeld volgt, dan weet je wellicht nog wel dat het spel Dead Island werd aangekondigd met een tranentrekker van een trailer. Eventjes leek het er op dat Dead Rising wat menselijk drama toe zou voegen aan een uitbraak van een zombievirus, maar helaas werd het een tamelijk banaal vechtspel. Heb je geen idee waar dit over gaat? Check de trailer hier:

En dan nu: de emotionele Goat Simulator-versie! We worden overmand door emoties!

Volgens Coffee Stain Studios verschijnt Goat Simulator op 1 april. Hmmmm.

Sim City is offline te spelen

Iets meer dan een jaar nadat Sim City verscheen is het spel offline te spelen. Toen het spel uitkwam waren de verbindingsproblemen zó ernstig dat we het niet eens echt konden recenseren. Veel mensen vonden het bovendien bespottelijk dat je per se verbinding met het Internet moest hebben om een virtuele stad te bouwen, wat de populariteit van Sim City niet ten goede kwam. Maxis en Electronic Arts beloofden verbetering en hebben woord gehouden: de update waarmee je het spel offline kunt spelen kwam deze week uit.

SIMCITY

Sim City heeft dus geen internet meer nodig om gespeeld te worden, maar het is wél belangrijk om te weten dat je tijdens het installeren wél verbonden moet zijn om de nieuwe update binnen te hengelen! Een ‘vraag en antwoord’ vind je op deze site.

De prijsvraag: deel II

BITSSOUTHPARK

Vorige week hadden we een prijsvraag waarin je South Park: The Stick of Truth voor de Playstation 3 kon winnen! We waren niet van plan om het spel zomaar weg te geven, dus hingen we er wat pittige vragen aan vast. Dat was enerzijds niet zo slim van ons, en anderzijds niet zo slim van jullie: geen enkele inzender beantwoordde de vragen goed!

We nemen ze even met jullie door!

– Welke muzikant sprak de stem in van Chef?

Antwoord: Isaac Hayes.

– Waarom wilde deze muzikant op een gegeven moment niet meer meewerken aan de tekenfilm?

Antwoord: Isaac Hayes was Scientology-lid en stapte op nadat de serie die club op de korrel nam.

– Het bekendste werk van de muzikant is waarschijnlijk de soundtrack van Shaft, een film over een stoere politieman. Noem twee acteurs die de rol van John Shaft gespeeld hebben.

Antwoord: Richard Roundtree en Samuel L. Jackson.

Was dat nu zo moeilijk? Aangezien we de game (en twee bekers als troostprijzen) toch aan onze lezers weg willen geven, maken we het wat gemakkelijker. Stuur een bericht naar [email protected], @bitspost op Twitter óf naar onze Facebook-pagina en je maakt kans!

 

En dan nog even dit…

Leuk initiatief! Gamesblad Power Unlimited is een actie voor Stichting Opkikker begonnen, een organisatie die ernstig zieke kinderen een leuk dagje uit bezorgt. Op Marktplaats kun je bieden op een zéér exclusieve ‘Exquisite Edition’ van het vechtspel Jojo’s Bizarre Adventure All-Star Battle, inclusief het meest kitscherige beeldje dat we óóit gezien hebben. Hoe erg is het precies? We vermoeden dat Michael Jackson zou zeggen: ‘Nou nou, jongens, kan het een tikkie minder?’

BITSJOJO Bieden kan hier!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!