Binnenland

Omstreden website Windesheimstudent offline

28-03-2014 10:55

De website van een ex-student Journalistiek van het Windesheim, gericht tegen een docent van de opleiding, is offline. Op de website stond te lezen dat de docent op structurele basis studenten pest en zich bovendien schuldig zou maken aan seksuele intimidatie. Nadat ThePostOnline er afgelopen woensdag over berichtte en sprak met de maker, kwam de site landelijk in het nieuws. 

Maker wilde website online houden

De maker gaf in een interview met ThePostOnline aan dat Windesheim hem met juridische stappen dreigde, maar dat hij desondanks de website in de lucht wilde houden. Volgens hem was er geen sprake van laster of smaad, maar had hij enkel de waarheid opgeschreven. Waarom de website nu alsnog uit de lucht is gehaald, is onduidelijk. Tot op heden blijkt de maker niet bereikbaar te zijn voor commentaar.

Het Windesheim reageert bij monde van woordvoerder Cees Klok opgelucht. “We hebben geconstateerd dat de website offline is en daar zijn we blij mee. We hebben de afgelopen dagen geen contact meer met de maker gehad. De noodzaak tot een kort geding is nu verdwenen. Het was ons er om te doen dat de website zo snel mogelijk offline zou gaan. Wat ons betreft is nu de kous af.”

Lees ook:
Ex-student beschuldigt Windesheimdocent van pesterijen en seksuele intimidatie