Xite

Waldemar dankt baan aan WIllem van Oranje

28-03-2014 08:26

Dat Waldemar Torenstra de NOS-serie Het koninkrijk mag presenteren, heeft hij te danken aan zijn stamboom. Vorig jaar ontdekte de acteur in het programma Verborgen Verleden dat hij via zijn grootmoeder een directe nazaat is van Willem van Oranje. ”Toen ik dat ontdekte, werd ik al wel benieuwd naar al die koningen en waar ze kinderen hebben gekregen. En hoe het nou precies komt dat ik dan geen Van Oranje heet”, vertelt Waldemar in Metro.

Waldemar vindt het belangrijk dat ook zijn kinderen weten van welke familie ze afstammen. ”Ik vind het belangrijk dat je je eigen geschiedenis kent en dat je een product bent van het verleden. Door dit programma realiseerde ik me hoe snel geschiedenis verdwijnt.”

Waldemar is naar eigen zeggen niet enorm koningsgezind, maar is door de NOS-serie meer van de Oranjes gaan houden. ”Zelf heb ik wel sympathie voor de Oranjes. Zij zijn wel jarenlang de verbindende factor van dit land geweest. Ze hebben goede dingen gedaan, en ook slechte, maar zijn wel onze geschiedenis.”