Xite

Spinoff Harry Potter wordt trilogie

31-03-2014 06:39

De Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt een filmtrilogie. Dat zegt de algemeen directeur van filmstudio Warner Bros. tegen The New York Times.

Warner maakte in september vorig jaar bekend dat schrijfster J.K. Rowling had ingestemd met de verfilming van haar boek Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2001, een van de magische schoolboeken die tovenaarsleerling Harry Potter op Hogwarts onder ogen kreeg. Nu is duidelijk dat er drie ‘megamovies’ worden gemaakt.

De trilogie borduurt voort op de wereld van Harry Potter, maar hijzelf komt er niet in voor. Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt zich zo’n 70 jaar voor de verhalen rond het bebrilde jongetje af en staat verder geheel los van de Potter-reeks. Het belangrijkste personage is een ‘magizoöloog’ die luistert naar de naam Newt Scamander.

Het kostte Warner-CEO Kevin Tsujihara de nodige moeite om Rowling te overtuigen, want zij was eigenlijk wel een beetje klaar met film. “Als ik zeg dat Fantastic Beasts er dankzij hem komt, is dat geen pr-praatje maar de waarheid”, laat de Britse auteur weten. Rowling had maar 12 dagen nodig om de eerste versie van het script te schrijven.