WINNEN: de romans van Tommy Wieringa

31-03-2014 12:30

Oh, wat ben ik gek op de boeken van meneer Wieringa. Die liefde begon ooit met het openslaan van Joe Speedboot, de verplichte kost voor scholieren, en hield daarna niet meer op. Dit zijn de namen is het laatste boek dat ik van hem las. Dit boek won gelijk een plaatje in mijn lijstje van aller-allerfavorietste boeken ooit.

Op mijn vijftiende deed ik een meeloopstage bij zijn uitgeverij, De Bezige Bij. Grote schrijversportretten hingen aan de muren van één de meest befaamde Nederlandse literaire huizen. Een schildering van Harry Mulisch prijkte boven de open haard in het directeurskamertje. Nu wordt het tijd om een nieuwe gouden lijst in te richten voor een man die zich binnenkort vast kan rekenen tot de Grote Drie van de éénentwintigste eeuw: Tommy Wieringa.

In de afgelopen boekenweek vond het comité dan ook dé ideale auteur om een goed boekenweekgeschenk te pennen. Met het verschijnen van Dit zijn de namen vorig jaar, won de beste man internationale populariteit. Bijzonder, voor een auteur van Nederlandse bodem.

En van zijn uitgeverij mogen wij een stapel van zijn boeken verloten! Jippie! Het enige wat je hoeft te doen is de facebookpagina van Refresh te liken. Dan maak je kans op Dit zijn de namen, Alles over Tristan, Joe Speedboot, Caesarion of Ik was nooit in Isfahaan. We loten vijf winnaars die één van deze boeken winnen. Dat staat mooi in de kast naast het boekenweekgeschenk.

Deze winactie eindigt op 1 mei. Dat betekent dat je nog een maand hebt om kans te maken op zo’n literair pareltje. Als je hebt gewonnen, nemen wij contact met je op via Facebook!