Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

01-04-2014 11:10

Al een hele hoop dingen heb ik aangepast om mijn voedingspatroon te verbeteren. Zo ontbijt ik in de ochtend netjes, eet ik meer fruit, drink ik genoeg water en ben ik bewust gaan lunchen. Maar er blijven altijd nog dingen te verbeteren en dus wijd ik mijn laatste challenge van dit challengejaar aan kleine porties eten!

Klein meisje vs grote man. 
We weten het eigenlijk allemaal wel, dat het slim is om eerst een beetje op te scheppen en bij behoefte aan meer dan later nogmaals op te scheppen. Toch eten we met zijn allen vaak veel te veel in een keer en hebben daarna pas door dat we eigenlijk ‘te’ vol zitten. Zonde natuurlijk, want blijkbaar had je ook met minder gekund en was je ook daarmee voldaan geweest. Nu levert het je eigenlijk alleen maar vervelende dingen op: buikpijn, misselijkheid en absoluut geen energie om iets te doen.. eerst even goed ‘uitbuiken’.

De afgelopen tijd viel me op hoe veel ik eigenlijk soms eet tijdens het diner. Ik schep een bord op voor mijn vriend en mijzelf, maar zie ineens dat die porties nauwelijks verschillen. Maar natuurlijk heeft het kleine meisje dat de hele dag op haar billen zit lang niet zoveel nodig als de fysiek hard werkende grote man. Tijd om dit te veranderen en kleinere porties te gaan eten!

Trukendoos.
Net als met het water drinken heb ik ook voor deze challenge een truc bedacht! Zoals ik met mijn ‘meer-water-drinken’ challenge grote glazen gebruikte, zo gebruik ik nu juist een kleiner bord! Voor manlief schep ik een dinerbord op met eten, voor mezelf gebruik ik een lunchbordje. En nee, deze schep ik dan natuurlijk niet tot de rand vol. Na het eten wacht ik dan nog even en als ik echt nog trek heb kan ik altijd nog wat opscheppen. Dit is deze week echter geen enkele keer voorgekomen! Blijkbaar kan ik dus echt met veel minder! En mocht je in de avond toch nog een knorrende maag krijgen, kan je natuurlijk altijd nog een gezonde kleine avondsnack nemen!

En dit was dan mijn laatste challenge, nummer 52! Wat heb ik genoten van dit jaar. Volgende week vertel ik jullie alle ups en downs, wat het challengejaar mij gegeven heeft en wat ik bereikt heb. Maar ook zal ik ingaan op minder makkelijke momenten en dingen die ik graag nog had willen bereiken. Maar niet getreurd, Lotte,Esther en ik gaan allemaal nog een jaar door, dus op naar de volgende 52 challenges. Doen jullie dit keer mee?

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.