Studentenrecept: Stamppot prei met speklapjes

02-04-2014 17:03

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedemorgen allemaal! Het is nu zondagochtend en ik denk dat het kwart over 10 is. Of is het nou kwart over 9? Zomertijd, vet verwarrend. Maar ooooooh wat heerlijk dat het nu ‘s avonds langer licht is. Is ook echt te handig voor de foto’s van m’n avondeten, die worden dan veel mooier :). Ik ben trouwens nu lekker bij m’n ouders in Assen. Met een heerlijk grote achtertuin waar ik straks de hele dag kan genieten van de zon en 21 graden. Wat héérlijk. En gisteravond genoot ik al van een fijn maaltje bij m’n ouders: stamppot met speklapjes. Omdat ik zo veel zin in speklapjes had :). Die heb ik nog nooit zelf gemaakt en op de een of andere manier lijkt ‘t me moeilijk, maar zoals m’n vader het omschrijft (het recept hieronder) is ‘t toch eigenlijk piece of cake…

Nodig voor drie personen: 500gr speklapjes – 3 eetlepels paneermeel – 1,5 eetlepel speklapjeskruiden – 500 gr gesneden prei – ongeveer 6 aardappels & 1 rauw ei voor de stamppot – bouillonblokje (voor de stamppot)

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.