The Bag Man schaamteloos gejat van beter werk

03-04-2014 18:59

Een paar keer per jaar komt er zo’n film langs waaraan alles schreeuwt dat je hem links moet laten liggen. De hoofdrollen worden vertolkt door een stel acteurs die óf nog moeten doorbreken óf een fikse carrierdip hebben. De regie is in handen van een rookie. En de plot klinkt nét even te bekend. Soms valt zo’n film ondanks alles best mee. Bij The Bag Man is dat helaas niet het geval.

De plot draait om Jack Smith (John Cusack) die van zijn baas Dragna (Robert De Niro) de opdracht krijgt een tas met een onbekende inhoud af te leveren en te bewaken bij een afgelegen motel. Daar krijgt hij te maken met een aantal vreemde figuren die hem op alle mogelijke manier tot last zijn. Onder hen ook Carol (Rebecca Da Costa) een mooie, mysterieuze jongedame die de hulp van Smith nodig heeft.

Klinkt bekend, zo’n tas met een geheimzinnige inhoud. Niet alleen is dat gegeven al oneindig vaak gebruikt in andere, betere films. Debuterend regisseur David Grovic deinst er zelfs niet voor terug de inhoud van de tas één op één te kopiëren uit een bekende film van David Fincher. Eentje met Brad Pitt, Morgan Freeman en Kevin Spacey. Is dat dan geen gigantische spoiler? Jawel. Maar het trucje laat zich zó gemakkelijk raden dat dit stukje informatie nauwelijks wat van de spanning verpest. Bovendien is het kijken van The Bag Man sowieso af te raden.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>