Ondernemen & zzp

De 4e Verdieping: bootcamp voor jonge journalisten, jaargang 2

03-04-2014 14:07

In augustus verzorgt Vereniging Veronica de tweede editie van de 4de Verdieping, de journalistieke bootcamp voor jonge getalenteerde journalisten. Afgelopen zomer, tijdens de eerste editie, is er door 24 jongeren van de diverse journalistieke opleidingen volop geëxperimenteerd over journalistieke innovatie.  

Deze zomer is er weer een bootcamp van de 4de Verdieping! Ditmaal staat naast innovatie vooral onderzoeksjournalistiek centraal. Wij dagen alle jongeren van de journalistieke opleidingen uit om deel te nemen aan de journalistieke bootcamp van Nederland, met de kans op een prachtige start als freelance-journalist!

Geef je op!
Om kans te maken op een plek op de 4de Verdieping moet je je voor 20 juli opgeven via [email protected]. Stuur ons je cv met een korte beschrijving (1 alinea) waarom jij deel wilt nemen aan dé journalistieke bootcamp van Nederland. Op 2 augustus is de selectiedag, waarbij een jury de beste 24 deelnemers kiezen. Zij gaan tussen 6 en 15 augustus samen met professionals aan de slag met onderzoeksjournalistiek. Uit die 24 selecteren wij er dan op 15 augustus maximaal 12 deelnemers die van 18 tot en met 20 augustus in een pressurecooker aan de slag gaan met een case die door ons wordt aangeleverd.

Uit de overgebleven deelnemers gaat er 1 deelnemer naar huis met een freelance opdracht* bij het ANP of ThePostOnline ter waarde van 15.000,- euro!

Studenten van de volgende opleidingen kunnen zich aanmelden

Academie voor Journalistiek / Christelijke Hogeschool Ede
Fontys Hogeschool Journalistiek / Tilburg
School voor Journalistiek / HU Utrecht
Windesheim / Zwolle

Master Journalistiek en Media / UVA Amsterdam
Master Journalistiek / Vrije Universiteit Amsterdam
Master Journalistiek / Universiteit Groningen
Master Journalistiek en Nieuwe Media / Universiteit Leiden
PDOJ Erasmus / Universiteit Rotterdam
Master Datajournalistiek / Universiteit Tilburg
Master Media, Journalistiek en Nieuwsgebruik/ Radboud Universiteit Nijmegen

 

Studenten die in 2012 of 2013 zijn afgestudeerd aan de genoemde opleidingen mogen ook deelnemen.  

* De opdrachten maak je in overleg met TPO of ANP en hiervoor is een VAR WUO noodzakelijk, ondersteuning hierbij wordt verzorgd door Vereniging Veronica.