BITS – Gamenieuws: Mario Kart 8, Project Cars en gratis indie-games!

04-04-2014 16:00

Veel gamenieuws deze week! Mario Kart 8 ziet er extreem goed uit, Project Cars klínkt heel goed en een verzameling van 101 gratis indie-games is ook niet verkeerd! De uitslag van de South Park-prijsvraag is bekend: misschien heb je wel wat gewonnen! Lees snel verder!

Trailer: Mario Kart 8

De Nintendo Wii U mag dan in het verdomhoekje zitten (de spelcomputer verkoopt niet goed en er zijn nog niet zo veel écht goede spellen voor), Nintendo lijkt echt uit te pakken met het nieuwste deel in de Mario Kart-serie!

De hardware van de Wii U is wat minder geavanceerd dan die van de Playstation 4 en Xbox One, maar Mario Kart 8 ziet er toch bijzonder goed uit. Op 30 mei verschijnt het spel!

Alien: Isolation verschijnt in oktober

Ben je een Alien-fan? Houd dan 7 oktober vrij in je agenda; dan verschijnt Alien: Isolation op de pc, PS3 en 4 én de Xbox One en 360. Griezelen op een verlaten ruimteschip met als enig gezelschap een moordlustige xenomorph.

Klinkt goed! Net als Project Cars!

VROOOOAAAAR: Project Cars

Project Cars is een racesim die eind dit jaar verschijnt voor alle spelcomputers en de pc. Luister even naar de motorgeluiden die in de game gebruikt worden, vooral als je Gran Turismo gewend bent! Petrolheads: draai je volume maar lekker omhoog!

 

Indie-game ‘reality show’ loopt uit de klauwen

Vorige week werd er gewerkt aan een Youtube-‘reality show’ waarin kleine teams spelletjes zouden maken. Een soort MasterChef, of iets dergelijks, voor Indie-games dus! Hoe dit project in één dag totaal ontspoorde lees je op de website Indiestatik. Het artikel is nogal lang, en het is eerlijk gezegd vrij moeilijk om er doorheen te komen, maar het verhaal op zich is wel interessant.

De deelnemers mochten alleen dat vieze Mountain Dew-drankje drinken, tijdens interviews probeerden de mensen achter het programma ruzie te stoken en verschillende deelnemers klaagden over seksisme op de set. Très bizarre!

 

Verrassing! Uw kind koopt voor 6000 euro Smurfbessen!

Een tablet of smartphone is een vrij effectieve manier om kinderen even koest te houden, maar pas op welk spelletje je opstart! Polygon duikt in de wereld van ‘in-app purchases’ en dan vooral de games die het wel héél eenvoudig maken om een godsvermogen uit te geven zonder dat je maar een wachtwoord hoeft in te vullen! Superinteressant!

 

The Pirate Bay Bundle

WANT_TPBBUNDLE

The Pirate Bay biedt hier een verzameling van 101 obscure indie-spelletjes aan! Op deze Tumblr-pagina vind je een lijst met directe links, als je The Pirate Bay vreest, ofzo. Veel plezier!

Uitslag van de South Park-prijsvraag!

BITSSOUTHPARK2

Aanvankelijk liep het niet echt storm op onze South Park-prijsvraag (die vervelende vragen ook, bah!), maar we gaven jullie een tweede kans en die hebben jullie gegrepen! We hebben de vele inzendingen in een hoge hoed gestopt (eigenlijk in een oude, vieze stinkbivakmuts, maar ‘hoge hoed’ klinkt beter, vind je niet?) en er willekeurig drie namen uit getrokken.

Hieronder zie je de prijzen en de winnaars!

PRIJSVRAAGfoto2

De South Park-mok is gewonnen door… @sidhappens!

PRIJSVRAAGfoto3

De blauwe Eric Cartman-mok gaat naar… Hadjar Benmiloud!

PRIJSVRAAGfoto

Winnaar van South Park: The Stick of Truth voor de Playstation 3 is… @flobiter!

Hoera! Gefeliciteerd allemaal, applaus voor jezelf, enzovoorts! Cliff! Muziek!

Fijn weekend!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!