Xite

Vrouw verzint verkrachting wegens examens

04-04-2014 09:52

De 30-jarige Rhiannon Brooker zag zo op tegen haar examens om advocaat te worden, dat ze besloot haar ex-vriend aan te geven als meervoudige verkrachter. De 46-jarige Paul Fensome werd direct opgepakt en een maand achter de tralies gezet. Het enige probleem, hij had helemaal niets gedaan.

De rechercheurs die met de zaak belast waren, konden echter geen bewijs vinden, schrijft SWNS. Duidelijk werd dat ze haar ex alleen maar had gebruikt als afleidingsmanoevre om geen examens hoeven af te leggen. Niet alleen vervelend voor Paul, maar ook voor Rhiannon zelf, want ze heeft alsnog examens moeten afleggen en bovendien hangt haar nu een stevige straf boven het hoofd.

In de rechtszaal werd duidelijk dat de dertiger ook wel heel ver is gegaan om Paul aan het kruis te nagelen. Zo was ze op bepaalde plekken behoorlijk toegetakeld volgens de politie. Dat blijkt ze nu dus zelf gedaan te hebben. Zelf blijft ze volhouden dat het allemaal wel meevalt en dat ze helemaal niet gestraft hoeft te worden, maar daar gaat ze vermoedelijk niet mee wegkomen. Sterker nog, de kans is groot dat ze zelf achter de tralies komt te zitten.