Buitenland

Nederlandse doet aangifte van verkrachtingspoging in Egypte

05-04-2014 23:33

De Egyptische pro-leger site Youm7 meldt dat een Nederlandse toeriste van 28 jaar bij de politie aangifte heeft gedaan van poging tot verkrachting door een hotel-medewerker in de Egyptisch badplaats Marsa Alam. “De recherche heeft de medewerker gearresteerd, en bevolen dat de man voor 4 dagen in voorarrest blijft” aldus de site. De verdachte is de 29-jarige Sharief K. uit Giza. Youm7 vermeldt ook de straat waarin de verdachte woont. De verdachte ontkent dat de verkrachtingspoging heeft plaatsgevonden.

Marsa Alam een van de weinige veilige reisdoelen

Marsa Alam dat ten zuiden van Hurgada aan de Rode Zee ligt, is met Hurghada een van de weinige badplaatsen waar Nederlandse touroperators nog zonvakanties op aanbieden in Egypte. Mensen die een vakantie naar Sharm ElSheikh hadden geboekt, konden naar deze twee badplaatsen omboeken, nadat in februari het reisadvies voor de Sinai-badplaatsen, waarvan Sharm ElSheikh veruit de voornaamste is, plotseling werd gewijzigd in verband met een acute terreurdreiging. Naar alle waarschijnlijkheid is de aanleiding de terroristische aanslag op een bus met toeristen op 16 februari bij Taba, waarbij drie Koreaanse toeristen omkwamen, en de Egyptische chauffeur. Egypte is sindsdien aan het lobbyen om de ingestelde negatieve reisadviezen voor de Sinai badplaatsen ongedaan te krijgen.

salam

Marsa Alam bij de rode pijl

Britse zakenvrouw verkracht, Russische toeriste aangerand

Vorige maand werden in Sharm ELSheikh twee hotels gesloten, Sharm Holiday en Hilton Sharks Bay 2, nadat een Britse zakenvrouw was verkracht door een hotelmedewerker en in een ander hotel een Russische toeriste was aangerand.

Gouverneur Zuid Sinai ontkende incidenten

De gouverneur van Zuid Sinai, Khaled Fouda, ontkende de verkrachting en aanranding overigens, maar het ministerie van toerisme bevestigde ze. De Egyptische minister van toerisme, Hisham Zazou had net afgelopen dinsdag aangekondigd ‘een nieuwe studie te verrichten’ naar de hotels, omdat volgens velen sluiting van de hotels toeristen zou kunnen afschrikken.