Binnenland

Bruinvissen zaten verstrikt in legale netten

07-04-2014 16:25

Een vrouw die haar held zoekt, een rondvaart voor een tweede plaats, een vermiste poes en bruinvissen die voor de hemelpoorten zijn weggehaald. U leest erover in ons regio-overzicht.

Beste held…

Anna Grigorjeva is op zoek naar de heldhaftige man die haar waarschuwde voor drie potentiële boeven. Ze zat nietsvermoedend op een kleedje in het Noorderplantsoen in Groningen te studeren, toen de mannen haar van achteren beslopen. Een voorbijganger schreeuwde, de mannen namen het hazenpad. Middels een schattig briefje zoekt Anna nu naar haar held. “Beste held. Zaterdag 5 april rond 19.00 heb je me gewaarschuwd voor drie brutale mannen die mijn laptop wilden stelen. Door de situatie ben ik vergeten je naam te vragen. Ik wil je graag nog eens bedanken”, staat erop te lezen. Als dat geen verkering wordt…

Rondvaart voor PEC Zwolle

Een rondvaart behoorde lange tijd toe aan kampioenen. Iedere voetballiefhebber kent de beelden van onze Europees Kampioenen in 1988. Na de verloren WK-finale in 2010 werd het Nederlands Elftal gehuldigd in de Amsterdamse grachten en ook Feyenoord vierde massaal een tweede plek.  Naar nu bekend is geworden zal de selectie van PEC Zwolle op 21 april een rondvaart door Zwolle krijgen, vanwege het behalen van Europees voetbal. Bij verlies van de finale blijft het daarbij, mocht onverhoopt de beker worden gewonnen, dan zal er ook nog een huldiging volgen op het Rodetorenplein in de stad.

Pekela zoekt poes Guusje

Het blijft kommer en kwel in Pekela, qua dierenleed. Nu is poes Guusje weer vermist. Guusje is erg aanhankelijk  en dus kan het zijn dat ze met iemand is meegelopen, denkt eigenaar Johnny Dammer. Guusje is een tijgerpoes met roeskleurige/grijze vacht. Heeft u Guusje gezien? Bel.

Brandweerposten Zeist en Linschoten grote winnaars

De brandweerposten van Zeist en Linschoten hebben een brandweeroefeningwedstrijd ter ere van het 60-jarige bestaan van brandweer Hagestein gewonnen. Er werd een brand met een ontplofte cv-ketel nagespeeld. Na afloop van deze enerverende bluswedstrijd mochten alle korpsen op de foto met een oude Ford-brandweerwagen uit 1954. 

Portugees steekt Spanjaard dood

In Breda heeft een 36-jarige Portugees een Spaanse college doodgestoken, na een ruzie bij fruitverwerkingsbedrijf Driscoll’s. De Portguees sloeg daarna op de vlucht en is na een urenlange klopjacht opgepakt door de politie. Daarbij werden onder meer een helikopter en speurhonden ingezet. De man kon na een burgernetactie worden aangehouden op een parkeerterrein.

Roy en Justin Nederlands Goochelkampioenen

Roy en Justin Huiskes uit Aalsmeer zijn afgelopen weekend Nederlands goochelkampioen geworden bij de junioren. Nu zouden we natuurlijk van alles over hun kunsten kunnen optikken, maar kijkt u vooral zelf. De terechte kampioenen, als u het ons vraagt. Goochelen gaat nog eens heel groot worden.

http://youtu.be/DAS_afdmfgc

Bruinvissen zaten verstrikt in legale netten

Thomas Steenvoorden wist afgelopen weekend twee bruinvissen uit visnetten te redden. Naar nu blijkt lagen die netten legaal in het water. De gemeente Katwijk heeft een vergunning verstrekt voor de netten. Steenvoorden is erg geschrokken. “Ik heb vaak mensen gered, maar dieren redden blijft echt iets anders. Mensen kunnen nog zwemmen, een dier kan op zo’n moment helemaal niets meer.” Voor meer context klikt u hier.