Muziekmoment week 16

07-04-2014 14:01

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Mac DeMarco en MTT.

Mac DeMarco – Salad Days

e5fd714d
Genre: rock
Onze ‘slacker-rock’-held Mac DeMarco komt een jaar na zijn vorige album met zijn derde plaat op de proppen. En ook op Salad Days laat de Canadees vrolijke singer-songwriter muziek horen, met teksten over zijn jeugd, het maken van verkeerde keuzes en de liefde. De valse gitaartjes en de dromerige zang komen net als op het vorige album 2 continu aan bod en op Salad Days laat Mac DeMarco ons misschien wel nog dichterbij. Op Salad Days is Mac misschien net iets volwassener geworden, maar gelukkig blijft het ruwe randje nog altijd goed hoorbaar.

MTT – Years From Now

MTT-Years-from-now
Genre: triphop/rock
De Utrechtse band MTT, die vroeger Minus The Tiger, heette, bracht vorige week een bijzonder sterke plaat uit. De elektronische sound met aanstekelijke melodieën en de zweverige zang zijn een groot plezier om naar te luisteren. Met klanken die doen denken aan bands als The Hundred In The Hands bevindt MTT zich met groot succes in een bijzonder genre. Op Years From Now worden snelle met trage beats afgewisseld om vervolgens de synthesizers het geheel compleet te maken. Een plaat die je in zijn geheel moet luisteren, om de perfecte eenheid te ontdekken.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.