Xite

Boete foutparkeerder door Twitteraars

08-04-2014 08:25

De eigenaar van een witte Ferrari had zijn sportwagen net iets te asociaal geparkeerd in de grootste winkelstraat van Rome. Dankzij Twitter kreeg hij een boete van 41 euro.

Toen de man zijn bolide had geparkeerd en uit winkelen was gegaan, vergaapten veel passanten zich aan de Ferrari. Sommigen maakten een foto en zetten die op Twitter. Anderen ergerden zich aan de dubbel-foutgeparkeerde wagen.

Mede door alle aandacht op Twitter, kwam de parkeerpolitie maar eens polshoogte nemen. Die wilde de auto wel wegslepen, maar dat was nog een hele toer volgens Corriere della Sera. Uiteindelijk kreeg de wagen een wielklem, maar ook dat ging niet zonder slag of stoot.

Raffaele Clemente, hoofd van de verkeerspolitie van Rome, hield zijn volgers op Twitter op de hoogte. “We proberen de Ferrari weg te slepen, maar hij is daar een beetje te groot voor”, schreef hij. In een andere tweet vertelde hij dat de eigenaar zich verontschuldigde voor zijn slechte parkeergedrag. De man betaalde zonder morren de 41 euro. Overigens is Clemente al een jaar erg actief op Twitter. Met allerlei voorbeelden uit de praktijk wil hij de Romeinen ertoe bewegen beter te parkeren.

 

(BuzzO)