Binnenland

Dode rat aan bushokje gebonden

08-04-2014 16:46

In Ens is vanmorgen een dode rat aan een bushokje gevonden. Jeugdagent Gerlinde had het er maar druk mee vandaag. Maar er gebeurde meer. Zo raakte een jongen gewond tijdens zijn fietsexamen en is Nederland een grootmeester rijker. U leest erover in het regio-overzicht.

Meer hiv in Groningen

Het aantal hiv-infecties in Groningenis vorig jaar gestegen, blijkt uit soa- en seksualiteitscijfers van de GGD. Er zijn in 2013 29 nieuwe gevallen genoteerd, twee keer zoveel als het jaar daarvoor. Ook het aantal gonorroe-infecties steeg. Daarnaast werden 1616 chlamydia-infecties ontdekt, voornamelijk bij vrouwen onder de 25 jaar.

Gewond tijdens fietsexamen

Een leerling van de Oranjeschool in Zandvoort is gewond geraakt tijdens zijn fietsexamen. Op de Van Lennepweg raakte hij een stoeprand en viel hard op zijn rug. Er moest een ambulance aan te pas komen om de jongen richting het ziekenhuis te vervoeren. Wanneer hij een herkansing krijgt voor zijn fietsexamen is niet duidelijk.

Aangespoeld been eindelijk geïdentificeerd

Ruim 26 jaar geleden spoelde er een menselijk been aan op Terschelling en nu is eindelijk duidelijk geworden van wie dat oorspronkelijk was. Een familielid van een sinds 1986 vermiste man heeft dna ingeleverd en het been blijkt van de man afkomstig te zijn. Hij zou destijds in verwarde toestand overboord zijn gesprongen op de Waddenzee.

Pekela zoekt houdbare producten

Heeft u nog een zak stroopwafels of een zak borrelnoten liggen? Breng het naar de St. Willibrordus in Oude Pekela. Daar worden houdbare producten verzameld om tijdens Pasen uit te kunnen delen aan ‘de armen en kwetsbaren’ in de gemeente. Morgen zullen de voedselpakketten worden samengesteld, dus komt u gauw en zorg ervoor dat iedereen met een gevulde buik zijn eieren kan zoeken.

Eindelijk een grootmeester in Muay Thai Boran

Nederland is een grootmeester rijker. Dale Tan uit Venlo is grootmeester in de Thaise verdedigingssport Muay Thai Boran. Hij is de enige in Nederland die die titel mag dragen. Hij kreeg deze titel onlangs in Thailand. Muay Thai Boran is een traditionele vechtkunst. 

Rat aan bushokje bevestigd

In het pittoreske Ens is vanmorgen een lugubere vondst gedaan. Aan een bushokje is namelijk een dode rat opgehangen. Jeugdagent Gerlinde zit er bovenop.

Het was überhaupt een enerverende dag voor Gerlinde. 

Bovendien was het niet voor het eerst dat Gerlinde in aanraking komt met dierenleed.

Consternatie in Spierdijk

Consternatie in Spierdijk. Richard Grapendaal opende daar onlangs een Bed & Breakfast, maar de buurt vermoedt dat hij een seksboerderij runt. Er was enige tijd een seksclub met dezelfde naar als het slaapverblijf van Grapendaal. Het zorgt ervoor dat er regelmatig gasten afbellen en dat de buurt hem verdenkt van andere praktijken dan het smeren van croissantjes voor zijn gasten.