Xite

Peaches Geldof (25) overleden

08-04-2014 06:41

De Britse presentatrice Peaches Geldof, de dochter van zanger en filantroop Bob Geldof, is op 25-jarige leeftijd overleden. De politie spreekt van een ‘plotselinge’ dood met een nog onduidelijke oorzaak.

Ze werd aangetroffen in haar woning bij Wrotham in Kent. Peaches was getrouwd met muzikant Thomas Cohen, met wie ze twee zoontjes had. De jongste is nog geen jaar.

De moeder van Peaches, Paula Yates, was in 2000 overleden aan een overdosis drugs. Bob Geldof liet maandag weten kapot te zijn van de dood van zijn dochter. “Hoe is het mogelijk dat we haar niet meer zullen zien. Hoe is dat dragelijk?” Haar partner Thomas Cohen meldde in een verklaring dat hij hun twee zoontjes zal opvoeden ‘met hun moeder iedere dag in hun harten’.

Peaches Honeyblossom Geldof begon op 15-jarige leeftijd met het schrijven van een column voor het magazine Elle en schreef later ook voor The Daily Telegraph en The Guardian. Ook werkte ze als model en presentatrice. Op haar 16e maakte ze een documentaire over zichzelf en haar generatie getiteld Peaches Geldof: Teenage Mind.

Ze stond bekend om haar uitgesproken mening over de meest uiteenlopende onderwerpen en beklaagde zich in interviews over haar leeftijdsgenoten, omdat die in haar ogen slecht geïnformeerd waren over wat er in de wereld gebeurt.

“Tieners rebelleren vandaag de dag alleen nog maar door drugs te gebruiken, te drinken en te feesten, maar ze veranderen niets. Ze drukken niet hun stempel op de maatschappij en ik denk dat dat verkeerd is”, zei ze als 16-jarige tegen The Daily Telegraph.

Het laatste bericht dat Peaches op Twitter plaatste was een link naar een foto van zichzelf als kind en haar moeder. Of dat een teken aan de wand was, valt niet te zeggen. Ze twitterde dagelijks meerdere berichten met foto’s.

 

(BuzzE)