Binnenland

Eigenaar schoonmaakbedrijf ondergedoken na bedreigingen

09-04-2014 13:13

Wesley de Laat van schoonmaakbedrijf Cleaning Brabant heeft persoonlijke beveiliging en een privéchauffeur ingehuurd, nadat hij “de ene na de andere doodsbedreiging binnenkreeg”. Naar eigen zeggen kost hem dat 1200 euro per dag. Hij zit ondergedoken met zijn kinderen.

Landelijk nieuws door advertentie

De Laat kwam gister landelijk in het nieuws, vanwege een vacature waarin hij enkel mensen van HOLLANDSE bodem oproept om te solliciteren. In een reactie tegen ThePostOnline verklaarde hij enkel te doen wat zijn klanten graag willen, namelijk autochtone medewerkers in dienst nemen. Volgens De Laat is dat geen discriminatie en geeft hij op deze manier niemand valse hoop.

Hij kreeg sinds gistermorgen een hoop reacties binnen, zowel positieve als negatieve. “Ik heb een tweeledig gevoel. De persoonlijke bedreigingen zijn niet leuk. Ik probeer ze te negeren, maar dat lukt niet. Het is me niet in de koude kleren gaan zitten. Hoe erg de bedreigingen zijn? Je laat je niet voor niets persoonlijk beveiligen. Het kost me 1200 euro per dag”, zo vertelt hij aan Omroep Brabant.

Deur gesloten voor onbekenden

De Laat heeft zijn personeel opdracht gegeven om niet meer open te doen voor onbekenden. Hij heeft nog geen tijd gehad om aangifte te doen. “Zodra ik een naam heb, dan is die persoon de lul”, zo zegt De Laat.

Lees ook:
Schoonmaakbedrijf wil in Brabant enkel Hollandse werknemers