Xite

Rechtszaak om lichaam Mickey Rooney

09-04-2014 09:19

Advocaten van de zondag overleden acteur Mickey Rooney zijn naar de rechter gestapt, om te voorkomen dat zijn echtgenote Janice zijn lichaam opeist. Rooney heeft Janice, haar zoon Chris Aber en zijn acht biologische kinderen uit zijn testament verwijderd.

Volgens de advocaten proberen Janice en Chris het lichaam van Rooney op te eisen bij het mortuarium, en zal het instituut daarmee moeten instemmen omdat Janice nog altijd Rooneys wettige echtgenote is. Ze zijn daarom een spoedprocedure begonnen om dit te voorkomen, aangezien het “tegen de wil van de overledene” is. Vrijdag staat een hoorzitting gepland, meldt New York Daily News.

In zijn testament heeft Rooney Janice, met wie hij in 1978 trouwde en vorig jaar brak, toegestaan zijn pensioen te blijven ontvangen, terwijl zij afstand van enige erfenis heeft gedaan. De Hollywoodlegende, die 93 jaar is geworden, woonde bij zijn andere stiefzoon Mark Aber. Hij is de enige erfgename van Rooneys nalatenschap, dat naar schatting zo’n 18.000 dollar waard is.

(BuzzE)