Binnenland

Sky High en RTL staan achter ‘Project P’

09-04-2014 19:42

Het in opspraak geraakte programma ‘Project P:Stop Het Pesten’ zal worden uitgezonden. Tenminste, als het aan RTL 5 en producent Sky High ligt. Die staan achter het programma en blijven dat staan, ook nu ze voor de rechter worden gedaagd door het Einstein Lyceum in Hoogvliet. 

De school had RTL tot 16.00 uur op woensdag de tijd gegeven om af te zien van het gebruik van beelden van leerlingen van de school. De zender liet niet van zich horen, aldus het lyceum.

RTL bestrijdt dat: “RTL Nederland heeft voor 16.00 uur gereageerd op de sommatie van het Einstein Lyceum en de leiding opnieuw uitgenodigd tot een gesprek.”

Dat lieten de zender en de producent woensdagavond weten.

“Wij snappen de eerste reactie van het Einstein Lyceum. Pesten is een thema dat bij alle betrokkenen veel emotie oproept. Wat we wel jammer vinden, is dat de school de beelden tot nu toe niet wil zien. Die spreken namelijk voor zich. De rector is te allen tijde welkom om de beelden alsnog te komen bekijken”, aldus Paul Cormont, de programmadirecteur van RTL 5.

“Ik kan me voorstellen dat sommigen de gekozen methode van de verborgen camera omstreden vinden, maar alle andere scholen stappen hier overheen, omdat zij het belang van het kind centraal stellen”, liet Cormont weten.

Anp