Binnenland

VIDEO: Vuilniswagen in brand, afval op straat

09-04-2014 16:19

In het Gelderse Haalderen is vanmorgen een vuilniswagen in brand gevlogen. Hij verloor daarbij zijn complete lading, die midden op straat achterbleef. En daar zijn beelden van. U krijgt ze te zien in ons regio-overzicht.

Nieuwe verzetsheld Foxhol

Foxhol heeft er met terugwerkende kracht een held bij. Verzetsheld Evert Radema blijkt namelijk gedurende de Tweede Wereldoorlog samen te hebben gewerkt met Erik Hazelhoff Roelfsema, alias de Soldaat van Oranje. Radema werkte als geheim agent voor de Nederlandse regering. In 1944 werd hij in Oostenrijk gedood. Men vermoed dat zijn geschiedenis in Foxhol lange tijd onbekend is gebleven, omdat hij kort voor de oorlog naar Amsterdam verhuisde.

Vrouw (59) doet aan grafschennis

Een 59-jarige vrouw uit Hof van Twente wordt ervan verdacht negentig keer grafschennis gepleegd te hebben. De politie vond bij haar thuis spullen die vermoedelijke afkomstig zijn van grafschennis. De vrouw zou de negentig graven in een tijdsbestek van enkele maanden hebben vernield. Ze mag de rechtszaak tegen haar in vrijheid afwachten, maar heeft wel een verbod gekregen op het bezoeken van begraafplaatsen.

Marco K. is voortvluchtig

Marco K. is voortvluchtig. K. is één van de mannen achter de monstransroof, vorig jaar in Utrecht. Voor K. gold een open regime, wat inhoudt dat hij zo nu en dan de gevangenis uit mag, zolang hij zich maar weer meldt. Dat deed K. de laatste keer niet en dus is hij momenteel op vrije voeten. Er wordt actief naar hem gezocht.

Huis pedofiel beklad

We blijven nog even in de provincie Utrecht. In Bunschoten is namelijk het woord ‘pedo’ op een huis geklad, waar binnenkort een veroordeelde pedofiel komt wonen. Buurtbewoners werden per post gewaarschuwd voor de komst van de man. Niet alleen zijn seksuele driften zouden de mensen ongerust maken, maar ook het feit dat hun huizen door de komst van de man minder waard zouden worden. De man werd veroordeeld voor onzedelijkheden met familieleden. Vrijwel zijn hele familie woont in Bunschoten.

Poll: Bent u nog altijd blij met uw stem?

De rookwolken van de gemeenteraadsverkiezingen trekken op en langzaam wordt duidelijk wat al die stemmen – en dus ook die van u – hebben opgeleverd. Heeft u eindelijk uw droomcollege in uw woonplaats? Of is alles bij het oude gebleven. In Zeeland zal snel duidelijk worden of de mensen blij zijn met hun stem. Zij mogen deze poll invullen. En kunnen hun stem gewoon weer annuleren als dat moet.

Fancy fair in Pekela

Aanstaande zaterdag zal er in Nieuwe Pekela een rommelmarkt/fancy fair worden gehouden bij de Christelijke gereformeerde Kerk aan de Albatrosstraat. U kunt ook uw auto laten wassen. Er is soep, er zijn broodjes en dat alles voor het goede doel. Het geld zal verdeeld worden over het asielzoekerscentrum in Oude Pekela en Casa Lumina in Roemenië. Komt u allen en geef gul.

Brand in vuilniswagen, afval op straat

Bewoners van de Pastoor van de Weijstraat in Haalderen zitten mooi met de gebakken peren. Een vuilniswagen vatte vlam en loosde pardoes zijn gehele lading op straat. U ziet de schade op onderstaand filmpje.

Broedende slechtvalk gespot

In de toren van de Martinuskerk in Venlo broedt een slechtvalk en dat wilt u volgen. U kunt dat ook volgen. Via deze webcam, gratis en voor niets. Klik.