Leven

Gezocht: studenten die docu willen leren maken in Srebrenica

10-04-2014 17:30

VersPers organiseert in samenwerking met het Beyond Your World-programma van Lokaalmondiaal een korte cursus documentaire maken in Srebrenica. Srebenica staat bekend als de plek waar één van de ergste genocidedaden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Hoewel het nu een rustig plaatsje in Bosnië is, zijn de sporen van de burgeroorlog nog steeds goed te zien. En tot op de dag van vandaag bestaan er spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Genoeg stof voor bijzondere films dus. In mei en juni zullen 5 tot 15 deelnemers naar dit gebied afreizen om daar onder begeleiding met hun eigen videoproducties aan de slag te gaan. De producties zullen worden uitgezonden op VersPers.nl en eventueel bij de Veteranenfilmdagen van de NOS.

Het voortraject:
In het voortraject word je klaargestoomd door een Srebrenica-journalist, ex-Dutchbat militairen en een documentairemaker. Zij zullen hun ervaringen met je delen en je helpen bij het maken van een filmscript. Het voortraject bestaat uit twee dagen. Op woensdag 7 mei is er een introductie in documentaire maken en wordt er meer praktische informatie gegeven. Woensdag 14 mei ga je met een documentairemaker dieper in op je script.

De reis:
De reis zal plaatsvinden van 29 mei tot 6 juni. Tijdens de reis leer je korte documentaires maken door het direct te doen. Je werkt aan een echte, dus niet vrijblijvende, opdracht voor VersPers.nl en haar mediapartners. Er reist een begeleider mee die gedurende de reis je aanspreekpunt is.

Terugkomst:
Het tweede cursusdeel vindt plaats in Nederland en draait om monteren. Het is de bedoeling dat je gedurende een maand na terugkomst in je eigen tijd aan de slag gaat met de montage. Feedback en tips over de uitwerking van je film krijg je van Anton van Tilburg, editor bij onder andere NOS en RTL. Op woensdag 11 juni is de terugkomdag en op woensdag 18 juni en woensdag 2 juli vinden de feedback-dagen met Anton van Tilburg plaats.

Praktische informatie:
Kosten: € 815,- per deelnemer (inclusief reis- en verblijfkosten).
Aanmelden: stuur vóór 5 mei 2014 je motivatiebrief en CV naar [email protected]
Leeftijdseisen: geen

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Groeten,
VersPers en Beyond Your World

Persbericht op pdf: hier.