Opinie

Mensen met een mening, donderdageditie

10-04-2014 19:36

“Iemand die vanwege geloofsprincipes wordt mishandeld op klaarlichte dag, dat is niet toelaatbaar. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. De situatie zoals die nu is, mag niet escaleren. Veel moslims zijn bang. Dit kan niet door de beugel.”

Amar Nejjar is voorzitter van de moskee Al-Fourqaan in Eindhoven. Een vrijwilligster van de moskee zegt te zijn mishandeld.

 

“Samsom is geschrokken van de verkiezingsnederlaag van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen en wil het tij graag keren met dit soort stoere praatjes voor de bühne. Maar mij stelt hij daarmee allerminst gerust.”

Trouw lezer Karin Breuker snapt de manoeuvres van Samson politiek gezien wel, maar denkt dat het zorgbeleid op een fiasco zal uitlopen.

 

“Op het titelnummer Daydreams In A Blackout zag ik een alcoholist voor me, die in zijn blote lul in zijn badjas door de wijnkelder slentert. Ik houd van dat zelfmedelijden. En het is heerlijk om van me af te pennen.”

Zanger Marcel van Di-rect geeft aan hoe diep en gevoelig ‘t nieuwe album is.

 

“Er kwam een petitie op gang en er ging een brief naar de voorzitter van Brandeis University, waarin ze als ‘notorious Islamo- phobe’ werd betiteld.

Een hardnekkig déjà vu drong zich op. In dit land kon Hirsi Ali immers evenmin op veel sympathie rekenen – zeker niet onder de luitjes die religiekritiek consequent verwarren met wat ze ‘islamofobie’ noemen.”

Elma Drayer haalt herinneringen op aan die andere keer dat Ayaan Hirsi Ali werd gedemoniseerd. In Trouw

 

“Het is gewoon diep triest wat er allemaal is gebeurd.”

Thomas Mandos snapt niet waarom hij is afgezet als prins carnaval, zo liet hij weten op een door hemzelf ingelaste persconferentie.

 

“Ik denk dat ze hun pijlen helemaal niet richten op het winnen van het Songfestival, maar zichzelf internationaal in de kijker willen spelen. Ik denk dat Waylon alvast z’n eigen album klaar heeft liggen voor na het Songfestival en Ilse ook.”

Singer/songwriter Niels Geusebroek (wie?) laat aan persbureau Novum weten dat hij beslist niet jaloers is op Ilse de Lange en Waylon die naar het songfestival gaan. 

 

“Ze heeft drie kinderen gehad, maar alles is nog even strak. Veel vrouwen kunnen een voorbeeld aan haar nemen.”

Andy van der Meyde is trots op zijn vrouw Melisa Schaufeli, die vandaag de cover van de Playboy siert. (Anp)

 

“Ik ben de enige die weet hoe ze van binnen voelt.”

Wederom Van der Meyde, die niet jaloers is op andere mannen die zich nu op zijn vriendin kunnen verlekkeren. (Anp)