Politiek

Mensen met een mening, vrijdageditie

11-04-2014 17:06

“In het rapport van ZonMw wordt gesteld dat er nog maar weinig onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van alternatieve geneeswijzen. Dat is niet zo. Er zijn miljoenen euro’s en vroeger guldens besteed aan vele studies. In het algemeen geldt: hoe beter het onderzoek methodologisch is opgezet, hoe minder bewijs voor alternatieve geneeswijzen.

‘Het opmerkelijkste is nog wel dat de heer Jeekels in zijn betoog de bewijslast omdraait: zolang het niet is bewezen, moet alternatieve zorg, zoals homeopathie, een kans krijgen. Dat is zeer onwetenschappelijk. In de geneeskunde wordt juist omgekeerd geredeneerd.”

Typisch gevalletje ‘hear, hear’ door medisch journaliste Aliette Jonkers. Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de werking van alternatieve geneeswijzen en uit al dat onderzoek blijkt dat het niet werkt. Punt.

 

“Er leeft het idee dat ze meestal vanwege een man bekeerd zijn. Maar van de 47 vrouwen die ik geïnterviewd heb, hadden 21 geen islamitische man. Hun achtergronden weerspiegelen eerder de secularisatie van Nederland. Sommigen waren religieus opgevoed maar deden weinig meer aan godsdienst. Anderen waren zonder religie opgegroeid. Vaak onderzochten vrouwen meerdere religies alvorens voor de islam te kiezen.”

Moslima’s worden soms zomaar moslima. Ook zonder islamitische man. Trouw

 

“Als iemand in de Albert Heijn ervoor kiest om iets mee te nemen zonder te betalen, heet dat gewoon diefstal en wordt hij gestraft. Het is tijd dat online hetzelfde gaat gelden.”

Ze bestaan. Mensen die vóór een downloadverbod zijn en zelf thuis NOOIT iets illegaals downloaden. Wouter van Noort van Elsevier is er zo eentje.

 

“Ik kom hier als jood en Holocaust-overlever, en dan word ik uitgemaakt voor nazi. Iedere Israëliër die dit hoort, zou zich moeten schamen”

Martin Leeda overleefde drie concentratiekampen, maarja, Nederlands lijkt ook zo op Duits…

 

“Nou, ik kan je vertellen: de familie Van der Laan is niet onder de indruk. [..] Ga weg. Het is een stad met 800.000 inwoners. Denk je dat iedereen héél enthousiast is?”

Burgemeester Van der Laan is niet thuis, want in New York om kinderen te laten Skypen, en reageert op de bekladding van zijn huis.