Studentenrecept: spinaziestamppot met saucijs

11-04-2014 17:10

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hai hai! Vandaag is dag twee van #eetjekastleeg en ik vind het nu al een succes. Hoewel ik nog niet echt enorm ruimte krijg in de kast, is het wel heerlijk om gewoon even helemaal niets aan eten uit te hoeven geven. Ik at vanavond een spinaziestamppot, uiteraard met aardappelpuree uit een zakje (you know me) en daarbij een rundersaucijsje die nog in de vriezer lag (raar man, een ijskoude kaarsrechte worst uit de vriezer, hahahaha). En ik had nog wat Parmezaanse kaas, dus die strooide ik over de stamppot. Oh, en ik hoopte dat ik nog ergens een zakje aanmak-jus in huis had, maar dat was niet het geval en dus maakte ik zelf maar een jus van…. KETCHUP! Jawel! Benieuwd? Read on!

Nodig voor één persoon: 1 rundersuacijs – 1 zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen) – 1 flinke hand spinazie – witte peper – 1 eetlepel ketchup – wat geraspte Parmezaanse kaas

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.