Live vanuit De Balie: Nederlands Kampioenschap Feminisme

13-04-2014 19:45

Feminisme. Daar gaat het nou nooit eens over in de Nederlandse media. Het is bijvoorbeeld totaal niet zo dat Joop.nl, VK.nl, de papieren Volkskrant (inclusief In De Overgang-magazine) en allerhande UvA-folders vrijwel dagelijks bommetjevol staan met stukken over hoe erg het is gesteld in Nederland qua vrouwenrechten. Raar, want qua vrouwenrechten is het erg gesteld in Nederland  Syrië is er niks bijGa maar na: glazen plafond, Bart Smit-folders met daarin onderscheid tussen meisjes- en jongensspeelgoed, 15-jarge serveersters met cup DD waar zomaar opmerkingen naar worden gemaakt door Veronica-droplullen (wat 10 jaar later een enorm trauma kan zijn) en niet eens twee jaar betaald zwangerschapsverlof! Erg hoor!

Daarom heeft De Balie te Amsterdam een aantal vooraanstaande feministes uitgenodigd om te gaan bekvechten met een aantal vooraanstaande niet-feministes. We noemen een Annabel Naninga van Geenstijl.nl als bekend niet-feministe. We noemen een Naema Tahir als vooraanstand feministe.

Ga er dus meer eens lekker voor zitten met hamburgers chips en bier binnen handbereik, en een lekkere maaltijdsalade voor de vrouw.

Moderatie is in handen van Marian Donner en Sarah ‘het is tijd voor een zeventiende feministische golf onder UvA-studentes’ Sluimer.

START: 20:00 uur.